Un restaurant italian le oferă o sticlă de vin gratis clienților care lasă telefoanele la intrare

Un restaurant italian le oferă o sticlă de vin gratis clienților care lasă telefoanele la intrare

Un restaurant italian a luat decizia de a-și ajuta clienții să se rupă de tehnologie măcar pentru momentele în care le trec pragul localului, oferindu-le celor care renunță la telefoanele mobile în timpul mesei o sticlă de vin gratis, scrie The Guardian.

Proprietarul restaurantului Al Condominio, deschis în luna martie în Verona, celebrul oraş al iubirii, a declarat că scopul acestei măsuri este acela de a încuraja clienţii să discute între ei în loc să se uite constant la telefoane.

”Am vrut să deschidem un restaurant care să fie diferit de celelalte. Aşa că am ales acest format. Clienţii pot alege să renunţe la tehnologie în timp ce se bucură de un moment de destindere împreună. Tehnologia devine o problemă. Nu este nevoie să te uiţi la telefon la fiecare cinci secunde, dar pentru mulţi oameni este ca un drog… În acest fel au ocazia să o lase deoparte şi să bea un vin bun”, spune Angelo Lella.

Clienții restaurantului vor avea posibilitatea de a alege să îşi pună deoparte telefonul, care va fi plasat într-o casetă, sub cheie, la intrare. După ce vor prezenta cheia chelnerului, acesta le va servi sticla de vin primită din partea casei.

De asemenea, clienţii pot oferi o recenzie despre serviciile primite din partea restaurantului, pe care o vor lăsa în casetă iar cei care lasă cea mai bună recenzie vor primi o masă la următoarea lor vizită.

Evident că, odată cu promisiunea vinului gratuit, restaurantul a avut un succes răsunător în rândul celor dispuşi să ia parte la ”detoxifierea” de telefonul mobil.

”Răspunsul a fost foarte pozitiv. Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales să lase deoparte telefoanele în schimbul vinului. Este cu adevărat un lucru frumos să vezi cum oamenii acceptă asta. Vorbesc unii cu alţii în loc să se uite la fotografii sau să răspundă la mesaje pe telefon”, a mai declarat Lella.

Al Condominio este primul restaurant din regiunea Veneto care adoptă o astfel de iniţiativă, deşi există exemple de alte restaurante în Italia, inclusiv Separe 1968, un restaurant din Marina di Cecina, Toscana, care oferă vouchere clienţilor care renunţă la telefoane.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories