3dots.ro

Un italian a colecționat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian a colecționat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Împuns de cine știe ce resorturi, la început probabil din curiozitate, un italian din Brescia a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții. După ce a calculat câți bani a cheltuit în speranța câștigării unui mare premiu, încearcă acum să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc, relatează Corriere della Sera.

”Iată, 362.000 de euro dați pe lozuri răzuibile, pentru ratați. Și iată lozurile cumpărate înainte de 2002, 90 de milioane de lire, sau 45.000 de euro. Luați-le și aruncați-le prin oraș! Să știe și alți jucători cum ajung cei care urmăresc visul unui câștig care nu vine niciodată. Să se oprească la timp și să ceară ajutor!”, afirmă Mario, ajuns acum la 70 de ani.

Lozurile, depozitate în nouă cutii, au fost predate regizorului de teatru Pietro Arrigoni, pentru a fi folosite în cadrul unui proiect social de conștientizare a pericolelor dependenței de jocuri de noroc.

Implicat de ceva vreme în acest proiect, regizorul Pietro Arrigoni a adus deja în atenția opiniei publice multe dintre poveștile nerostite și pline de disperate ale dependenților de jocuri de noroc.

”Mario ne-a abordat întrebându-ne dacă avem nevoie de lozuri răzuibile pentru flash mob-ul nostru. Inițial nu a avut curajul să-mi spună adevărul. A spus că a găsit acele mii de cupoane printre gunoaiele vecinului său”, spune Arrigoni, care i-a promis lui Mario să nu-i dezvăluie adevărata identitate.

”L-am sunat cu puțin timp în urmă, întrebându-l dacă vrea să-și spună povestea pentru Corriere. El i-ar putea încuraja pe alți dependenți de jocuri de noroc să ceară ajutor. Mi-a spus că trebuie să-și protejeze copiii, familia”, a adăugat el.

”Mario a fost bogat, a avut un loc de muncă bun și o casă frumoasă. Chiar și atunci când l-am întâlnit pentru prima dată era bine îmbrăcat, cu o manieră distinsă, confirmând că dependența de jocuri de noroc nu ține cont de clasă”, a povestit Debora Zucca, asistent social la o organizația implicată în proiect.

”Mulți jucători înrăiți cred că se pot vindeca singuri. E o iluzie periculoasă. Din păcate, foarte puțini decid să caute tratament: vin la noi atunci când membrii familiei descoperă că au conturile bancare pe roșu”, a spus Gianni Lazzari, președintele organizației.

În cadrul evenimentului, desfășurat sâmbătă, sub denumirea ”Viața merită trăită, nu răzuită”, lozurile necâștigătoare ale lui Mario au fost aruncate pe străzile orașului, iar pe asfalt au fost scrise sumele irosite de jucători: 2 miliarde de euro în fiecare an numai în zona Brescia și 111 miliarde în toată Italia.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs