Jane Fonda crede că bărbații albi sunt vinovați de criza climatică și cere arestarea și întemnițarea lor 

Jane Fonda crede că bărbații albi sunt vinovați de criza climatică și cere arestarea și încarcerea lor 

După ce a declarat că Robert Redford are probleme cu femeile, prezentă la Festivalul de Film de la Cannes, Jane Fonda a continuat să vorbească fără nicio reținere, făcând valuri în jurul său…

Jane Fonda avertizează că omenirea are doar câțiva ani la dispoziție pentru a interzice combustibilii fosili înainte ca totul să se sfârșească.

„Este o tragedie pe care trebuie să o oprim în mod absolut. Trebuie să îi arestăm și să îi întemnițăm pe acești bărbați – sunt toți bărbați”, a declarat actrița, cumva isteric.

„Este bine să realizăm cu toții că nu ar exista o criză climatică dacă nu ar exista rasismul. Nu ar exista o criză climatică dacă nu ar exista patriarhatul.

O mentalitate care vede lucrurile într-un mod ierarhic. Bărbații albi sunt tot ceea ce contează, apoi vin toate celelalte, dedesubt.

Unde credeți că vor pune rahatul lor (activități dăunătoare mediului – N.R.)? N-or să-l așeze în Bel Air, trebuie să-l ducă într-un loc în care trăiesc oameni săraci, indigeni sau persoane de culoare”, a spus Fonda.

„Așa că atunci când spun că lupt împotriva crizei climatice, simt că lupt și împotriva patriarhatului și a rasismului. Este important pentru că trebuie să ieșim din ascunzători – feministele, ecologiștii de aici.

Asta am învățat când am început să fiu activistă în timpul războiului din Vietnam. Cu cât aprofundezi mai mult orice problemă, oricare ar fi ea, îți dai seama că totul este conectat. Și dacă rezolvăm criza climatică și nu am rezolvat celelalte lucruri, vom avea în continuare probleme.”, a mai spus Fonda.

Cârcotind un pic pe tema logicii afirmațiilor sale, putem spune că Jane Fonda a omis ia în calcul faptul că China – care nu este condusă de bărbați albi – este cel mai mare poluator din lume.

Nu este prima ocazie în care Jane Fonda își exprimă public teoria sa despre schimbările climatice.

În timpul unei apariții din ianuarie la emisiunea The Kelly Clarkson Show de pe NBC. „Ei bine, știi, poți lua orice – sexism, rasism, misoginie, homofobie, orice, războiul, și dacă te ocupi cu adevărat de el, îl studiezi și înveți despre el și despre istoria lui și – totul este conectat. Nu ar fi existat criza climatică dacă nu ar fi existat rasismul”, a spus actrița.