Japonia. Un avion n-a mai putut să aterizeze la destinație pentru că a întârziat 10 minute iar aeroportul s-a închis

Japonia. Un avion n-a mai putut să aterizeze la destinație pentru că a întârziat 10 minute iar aeroportul s-a închis

În Japonia, un avion de linie  a fost forțat să se întoarcă de la destinație, chiar de deasupra pistei de aterizare, și să zboare aproape 1.000 de kilometri înapoi către Tokyo, pentru că a întârziat 10 minute, iar aeroportul s-a închis.

Zborul JL331 al companiei Japan Airlines a fost întors din drum chiar în momentul în care se pregătea să aterizeze pe aeroportul Fukuoka, duminică, 19 februarie, pentru că ajuns la destinație la ora 22.10, la 10 minute după ce programul s-a încheiat, scrie Business Insider, care citează presa niponă.

Pasagerii cursei ar fi trebui să ajungă la destinație în două ore, dar călătoria lor a durat până la urmă 16 ore…

Avionul s-a întors din Fukuka către aeroportul Haneda Tokyo, dar avea prea puțin combustibil pentru întreaga cursă, așa că mai întâi a trebuit să aterizeze și să alimenteze la Osaka.

În Tokyo, pasagerii au fost cazați în hoteluri și au zburat către Fukuoka a doua zi dimineață.

Pe aeroportul din Fukuoka este interzisă orice aterizare după ora 22:00, pentru că se află în apropierea unei zone locuite, iar oamenii ar putea fi deranjați de zgomot, au declarat reprezentanții aeroportului pentru presa japoneză.

Zborul respectiv era programat să plece din Tokyo duminică, la ora 18:30, și să aterizeze la Fukuoka la 20:30, dar avionul a decolat abia în jurul orei 20:00, din cauza vremii nefavorabile.

Urma să aterizeze la ora 21:56 și a și primit aprobarea pentru această oră, însă a întârziat doar câteva minute și nu i s-a mai permis aterizarea.

Japan Airlines a precizat că a suportat toate costurile suplimentare ale pasagerilor – taxi și cazare la hotel.