3dots.ro

Japonia. Misterioasa sferă de fier care a eșuat pe o plajă – toată lumea a studiat-o, dar nimeni nu a descoperit ce e de fapt

Japonia. Misterioasa sferă de fier care a eșuat pe o plajă – toată lumea a studiat-o, dar nimeni nu a descoperit ce e de fapt

Din articol:

O sferă mare, metalică, care a eșuat pe o plajă din Japonia, a reușit să stârnească interesul public după ce autoritățile locale au recunoscut că habar nu au despre ce ar putea fi și că pot afirma doar că nu va exploda, relatează The Guardian.

Sfera, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, a devenit centrul speculațiilor de când a ajuns pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu.

Supoziția că ar putea fi o mină rătăcită au fost respinse după ce experții au folosit tehnologia cu raze X pentru a examina interiorul obiectului și au descoperit că acesta era gol.

De asemenea, nu există vreun indiciu că obiectul ar fi legat de vreo operațiune de spionaj din partea Coreei de Nord sau a Chinei.

Sfera, care este de culoare maro-portocalie, cu pete mai închise ce par a fi provocate de rugină, a fost remarcată de o localnică pe plajă, în nisip, la doar câțiva metri de țărm.

Polițiștii au izolat zona și au chemat experți în explozivi pentru a investiga obiectul. Imagini cu sfera metalică au fost trimise forțelor militare japoneze și pazei de coastă pentru noi examinări.

Un localnic care aleargă în mod regulat pe plajă a spus că nu înțelege de ce mingea a ajuns brusc în centrul atenției.

”Este acolo de o lună.Am încercat să o împing, dar nu s-a clintit”, adeclarat el pentru postul public de televiziune.

Au existat sugestii că sfera seamănă cu ceva din seria manga populară Dragon Ball, în timp ce alții credeau că este un OZN care a căzut din cer.

Imaginile obiectului difuzate de televiziuni au provocat speculații pe rețelele sociale, mai ales că au apărut la scurt timp după ce Japonia a declarat că ”suspectează” că mai multe baloane spion chineze au fost zărite pe teritoriul său în ultimii ani.

Totuși, sfera are două mânere, ceea ce sugerează că poate fi agățată de altceva, iar acest aspect a condus la o ipoteză mult mai prozaică: ar putea fi o geamandură de acostare care pur și simplu s-a desprins din legături și a plutit până la țărm.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs