3dots.ro

Japonia. Un taximetrist a fost arestat pentru că a călcat un porumbel cu mașina

Japonia. Un taximetrist a fost arestat pentru că a călcat un porumbel cu mașina

Trecând peste imaginea negativă, de ”șobolani cu aripi”, pe care porumbeii o au din cauza mizeriei pe care o fac în locurile publice, în Japonia, poliția a arestat un taximetrist acuzat că a intrat în mod intenționat cu mașina într-un stol de păsări, omorând una dintre ele, informează The Guardian.

Conform unui purtător de cuvânt al poliției din Tokyo, taximetristul – un bărbat pe nume Atsushi Ozawa în vârstă de 50 de ani – ”și-a folosit mașina să omoare un porumbel comun, care nu este o specie de vânat”.

Incidentul a avut loc luna trecută în capitala Japoniei, iar taximetristul a fost arestat duminica trecută pentru încălcarea legilor de protecție a animalelor sălbatice.

Taximetristul a fi accelerat după ce lumina semaforului s-a făcut verde și a intrat în plin în stolul de porumbei cu o viteză de 60km/h. Incidentul a fost raportat de un trecător care a fost alertat de sunetul de accelerație făcut de motorul mașinii.

Un veterinar a examinat porumbelul mort și a ajuns la concluzia, evidentă, că a murit în urma unui șoc traumatic.

Dat fiind faptul că taximetristul este un șofer profesionist, poliția a descris acțiunile sale ca fiind ”extrem de rău intenționate”, ceea, deși neobișnuit, i-a motivat să îl aresteze

Taximetristul și-a motivat acțiunea spunând că ”drumurile sunt pentru oameni și că e de datoria porumbeilor să evite mașinile”, potrivit presei locale.

În Japonia există specii de porumbei care pot fi vânate, dar doar într-un număr limitat, dar cei care sunt prezenți în orașe pot fi suprimați doar dacă se dovedește că provoacă pagube – ca de exemplu, dacă distrug culturile agricole sau afectează creșterea animalelor domestice – și doar cu aprobarea autorităților locale.

Spre deosebire de porumbei, pe care lumea îi îndrăgește, corbii au stârnit reacții mult mai negative din partea japonezilor, care s-au plâns că păsările fac foarte multă mizerie din cauza apetitului lor pentru gunoaiele lăsate pe stradă de restaurante.

Guvernatorul din Tokyo în 2001, Shintaro Ishihara, a anunțat la acea vreme că va porni un război împotriva populației de corbi din oraș, estimată la 36.000 de păsări. Două decenii mai târziu, populația de corbi a orașului a scăzut cu două treimi.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs