Jeffrey Epstein l-ar fi șantajat pe Bill Gates, care avea o aventură cu o jucătoare de bridge din Rusia

Jeffrey Epstein l-ar fi șantajat pe Bill Gates, care avea o aventură cu o jucătoare de bridge din Rusia

Jeffrey Epstein, multimilionarul condamnat pentru trafic de minori și abuz sexual, l-a amenințat pe Bill Gates și a încercat să-l șantajeze cu dezvăluirea relației extraconjugală pe care fondatorul Microsoft o avea cu o jucătoare de bridge din Rusia, scrie Wall Street Journal.

Surse citate de cotidianul american au declarat că, după ce Epstein a aflat despre relația lui Gates cu jucătoarea de bridge Mila Antonova, i-ar fi cerut să îi ramburseze costul cursurilor de programare pe care le-a urmat Antonova, și pe care Epstein le acoperise inițial.

Epstein l-ar fi menințat pe Gates  într-un email pe care i l-a trimis în 2017, după ce nu reușise să-l convingă să se alăture unui fond de caritate de mai multe miliarde de dolari pe care a încercat să îl înființeze.

Gates a cunoscut-o pe Antonova undeva prin 2010, când aceasta rusoaica avea 20 de ani.

Într-o înregistrare video pe YouTube datând din acel an, Antonova a amintit despre un turneu de bridge în care a jucat și Gates, spunând: ”Nu l-am bătut, dar am încercat să îl lovesc cu piciorul”.

Potrivit documentelor analizate de Wall Street Journal, Antonova își dorea să înființeze o afacere online, adresată celor care doreau să învețe să joace bridge și încerca să obțină fonduri.

Prin intermediul lui Boris Nikolic, un consilier apropiat al lui Gates, Antonova a fost prezentată lui Epstein pentru a o ajuta să strângă fonduri pentru inițiativa sa, care urmărea să ”promoveze bridge-ul prin crearea de tutoriale de calitate pentru începători și jucători avansați”, scrie Wall Street Journal.

Antonova și Nikolic s-au întâlnit cu Epstein la casa acestuia din New York, în noiembrie 2013, unde ea i-a prezentat propunerile sale pentru o campanie de strângere de fonduri și a cerut jumătate de milion de dolari, potrivit sursei.

Antonova a declarat pentru publicația americană că, în cele din urmă, Epstein nu a investit în această inițiativă.

Epstein încerca să își înființeze fondul său caritabil cu JP Morgan, lucru care ar fi necesitat ca persoanele extrem de bogate să participe cu donație de 100 de milioane de dolari, minim, și să îi plătească milioane de dolari în comisioane.

În 2017, Epstein i-a trimis un email lui Gates despre Antonova după ce relația extraconjugală a lui Gates s-a încheiat. În email, Epstein i-a cerut lui Gates să îi ramburseze costurile de școlarizare pentru Antonova.

Doi ani mai târziu, în 2019, procurorii federali l-au acuzat pe Epstein de trafic de minori și abuz sexual. Epstein a negat acuzațiile și i s-a refuzat cauțiunea. El a murit câteva luni mai târziu, în închisoare, după un aparent suicid.