Jeremy Clarkson, scuze: ‘Meghan ar trebui plimbată goală pe străzi’

Autor:

Data:

Jeremy Clarkson a anunţat că le-a prezentat scuze lui Meghan Markle şi soţului ei, Prinţul Harry, pentru un editorial în care a criticat-o vehement pe Ducesa de Sussex, informează AFP.

Jeremy Clarkson a publicat un editorial în The Sun în care și-a vărsat toată aversiunea pe care o resimte faţă de Ducesa de Sussex, după ce Netflix a difuzat serialul documentar despre despărţirea cuplului princiar de familia regală britanică.

În acel editorial, Clarkson spunea că visa la ziua în care Meghan ar trebui ”plimbată goală pe străzile din întreaga Mare Britanie, în timp ce mulţimea strigă «Ruşine!» şi aruncă spre ea cu excremente“.

Articolul a provocat o serie de condamnări publice şi un număr record de plângeri – peste 20.000 – la agenţia britanică de reglementare a presei.

”Îngrozit" să vadă că a ”cauzat atât de multă durere", prezentatorul de 62 de ani a invocat ”o referire neinspirată la serialul ”Game of Thrones".

”În dimineaţa de Crăciun, le-am trimis un e-mail lui Meghan şi Harry în California pentru a le prezenta scuzele mele", a scris Jeremy Clarkson într-un lung mesaj publicat luni pe contul său de Instagram.

”Le-am spus că eram şocat de ceea ce ei au spus la televiziune, dar limbajul pe care l-am folosit în editorialul meu era ruşinos şi pentru asta eram profund dezolat", a adăugat el.

Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii automobilistice de mare succes "Top Gear", a precizat că ”a uitat" să menţioneze referinţa la serialul "Game of Thrones": ”Exista impresia că eu am îndemnat efectiv ca o violenţă revoltătoare să se abată asupra capului lui Meghan".

În una dintre secvenţele cele mai marcante ale serialului de televiziune „Game of Thrones", o femeie (regina Cersei – n. red.) este supusă unui ritual denumit „Marşul Ruşinii" ("Walk of Shame"), în timpul căruia a fost obligată să meargă goală pe străzi în timp ce oamenii aruncau spre ea cu diverse gunoaie.

Un purtător de cuvânt al cuplului Meghan&Harry, consideră că ”regretele" exprimate de tabloidul The Sun sunt ”o campanie publicitară" și a deplâns faptul că reprezentanţii The Sun nu au contactat-o pe Ducesa de Sussex pentru a-i prezenta ei înşişi acele scuze.

 

Leave a Comment