3dots.ro

Jerry Seinfeld: Comedia a dispărut din cauza corectitudinii politice, pentru că unii sunt prea îngrijorați că îi ofensează pe alții

Jerry Seinfeld: Comedia a dispărut din cauza corectitudinii politice, pentru că unii sunt prea îngrijorați că îi ofensează pe alții

Jerry Seinfeld afirmă, într-un interviu acordat The New Yorker, că procesul creativ în ceea ce privește comedia a fost stricat de ”corectitudinea politică”.

”Oamenii au mereu nevoie de comedie. Au nevoie atât de mult, dar nu o primesc. Pe vremuri, când te duceai acasă la sfârșitul zilei, cei mai mulți oameni spuneau: ”A început «Cheers». ”A început MASH”. Te așteptai să fie ceva amuzant de văzut la TV în acea seară. Ei bine, unde a dispărut asta?”, a spus actorul.

”Acesta este rezultatul extremei stângi și al prostiilor generate de corectitudinea politică și de oamenii care se îngrijorează prea mult că îi jignesc pe ceilalți.

Noi știm când nu suntem pe drumul cel bun. Știm imediat și ne adaptăm instantaneu. Dar atunci când scrii un scenariu și acesta ajunge în patru sau cinci mâini diferite, comitete, grupuri – „Iată ce credem noi despre această glumă”… Ei bine, ăsta e sfârșitul comediei tale”, a mai spus Seinfeld.

Cunoscutul actor de comedie a explicat că unele glume din serialul TV care i-a adus popularitatea în urmă cu 30 de ani nu ar mai putea fi făcute în ziua de astăzi, pentru că ar stârni numeroase controverse.

”Am făcut un episod în anii ’90 în care Kramer decide să înceapă o afacere în care oamenii fără adăpost să tragă trăsurici cu două roți. Credeți că aș putea difuza acel episod astăzi?”, s-a întrebat Seinfeld.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs