3dots.ro

Joe Biden l-a confundat pe Emmanuel Macron cu François Mitterrand – video

Joe Biden l-a confundat pe Emmanuel Macron cu François Mitterrand – video

Joe Biden a dovedit din nou incoerență în discursul pe care l-a susținut la un mitig politic desfășurat în Las Vegas, când, dorind să se refere la președintele francez Emmanuel Macron, Joe Biden l-a numit ”François Mitterrand din Germania”, scrie Le Figaro.

Joe Biden: ”Iar Mitterrand, din Germania m-a întrebat…”

”Știți, imediat după ce am fost ales, am mers la o reuniune G7, care este întâlnire a tuturor liderilor NATO. A fost în sudul Angliei. M-am așezat și am spus: ”America s-a întors!”.

Iar Mitterrand, din Germania – adică, din Franța, s-a uitat la mine și m-a întrebat: ”Pentru cât timp v-ați întors?”.

M-am uitat la el și cancelarul german a spus: ”Ce ați spune, domnule președinte, dacă ați deschide mâine ziarul și London Times ar spune: o mie de oameni au intrat în Camera Comunelor, au dărâmat ușile, doi oameni au fost uciși pentru a împiedica alegerea premierului, ce ați spune?”, a continuat Biden, referindu-se la evenimentele din 6 ianuarie 2021 și la asaltul Capitoliului.

Biden, cel mai în vârstă președinte american în exercițiu

La 81 de ani, Biden este cel mai în vârstă președinte american în exercițiu și dă în mod regulat semne de oboseală. Dacă va câștiga un al doilea mandat, el va avea 87 de ani la sfârșitul acestuia.

Republicanii îl descriu frecvent pe Biden ca pe un bătrân senil. Vârsta pare să îi îngrijoreze mai puțin când vine vorba de propriul lor favorit, Donald Trump. La 77 de ani, Trump a devenit cel mai bătrân președinte din istoria Americii în 2016, înainte ca recordul său să fie doborât de rivalul său. Cei doi au cele mai mari șanse de a se confrunta la următoarele alegeri prezidențiale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs