Joe Biden, ținta ironiilor, după ce a povestit că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali – video

Joe Biden, ținta ironiilor, după ce a povestit că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali - video

Joe Biden a reușit să provoace din nou stupoare după ce, joi, a povestit o istorie de familie în care, omagiindu-și unchiul, a afirmat că ar fi fost devorat de canibali în Noua Guinee, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În timpul unei vizite în Scranton, Pennsylvania, oraşul natal al unchiului său, Joe Biden a ținut să aducă un omagiu memoriei acestuia.

În cadrul unei discuții purtate cu muncitorii de la o oțelărie din Pittsburgh, apoi din nou în faţa presei, președintele american a povestit că avionul lui Finnegan „a fost doborât în Noua Guinee, iar corpul său nu a fost găsit niciodată, pentru că existau o mulţime de canibali – serios – în acea parte” a insulei din Oceania.

Dar… portalul agenţiei care ține evidența prizonierilor de război şi soldaților americani dispăruţi indică faptul că avionul lui Ambrose Finnegan „s-a prăbuşit” în mare în largul coastelor din Noua Guinee.

Casa Albă a sărit în apărarea lui Joe Biden afirmând că preşedintele, spunând o poveste de familie, a dorit să aducă un omagiu soldaţilor şi foştilor combatanţi.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că unchiul preşedintelui „şi-a pierdut viaţa când avionul său militar s-a prăbuşit în Pacific” şi nu pe uscat.

Ea i-a luat însă apărarea lui Joe Biden pentru care aducerea unui omagiu unchiului său la acest monument a fost un moment „incredibil de emoţionant şi important”, potrivit purtătoarei de cuvânt citate. Joe Biden a ținut să „pună în evidenţă istoria unchiului său” pentru a-şi arăta sprijinul faţă de veterani.

Opoziţia republicană nu a ezitat să ridiculizeze această nouă digresiune extravagantă a preşedintelui în vârstă de 81 de ani, o ilustrare, potrivit acesteia, a declinului său cognitiv.

„Dar da…aşa este Joe…”, a ironizat fostul preşedinte Donald Trump pe contul său oficial de campanie de pe X.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories