3dots.ro

O jucătoare de tenis italiană riscă închisoarea, după ce a folosit certificate de vaccinare false

O jucătoare de tenis italiană riscă închisoarea, după ce a folosit certificate de vaccinare false

Jucătoarea italiană de tenis Camila Giorgi (31 de ani, locul 66 WTA) este investigată în privința modului în care a obținut certificatul de vaccinare împotriva COVID-19.

Camila Giorgi este suspectată că ar fi folosit un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 fals, cu scopul de a călători în străinătate în timpul restricțiilor dure impuse în timpul pandemiei.

Medicul Camilei Giorgi, Daniela Grillone, este cel care a dezvăluit că Giorgi n-a fost vaccinată, dar a folosit certificate false.

“Familia Giorgi a fost în grija mea de foarte mulți ani. Camila, în special, a suferit de o afecțiune la tendoanele cotului.

Înainte de vara anului trecut, a venit la mine să mă întrebe despre posibilitatea de a obține atestate false pentru toate vaccinurile obligatorii, inclusiv împotriva COVID-19.

Pot să confirm cu o certitudine absolută că niciunul dintre vaccinurile pentru familia Giorgi nu a fost în realitate administrat. Sunt profund șocată și regret acțiunile mele. Nu am primit niciun ban pentru acest demers”, a spus Grillone, pentru Gazetta Dello Sport.

Medicul a recunoscut că a aruncat dozele de vaccin pe care trebuia să i le administreze Camilei Giorgi – procedură numită "vaccinare la chiuvetă", care a fost utilizată inclusiv în România.

Conform legii în vigoare în Italia, falsul în acte suspectat în cazul Camilei Giorgi ar putea fi pedepsit cu închisoarea, pe o perioadă de minim trei luni. Pedeapsa ar putea fi dublată de o excludere a sa din circuitul WTA. 

US Open este ultimul turneu la care Camila Giorgi a luat parte în 2022. Ea a părăsit competiția în turul secund, după ce a fost eliminată de Madison Keys.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU