3dots.ro

Justin Trudeau și soția sa, Sophie, s-au separat, după 18 ani de căsnicie

Justin Trudeau și soția sa, Sophie, s-au separat, după 18 ani de căsnicie

Primul ministru canadian Justin Trudeau și soția sa, Sophie, și-au anunțat separarea, după 18 ani de căsnicie, informează BBC.

”Alături de Sophie doresc să vă anunță că, după discuții dificile și pline de conținut, am luat decizia de a ne despărți.

Vom rămâne aceeași familie unită de dragoste și respect pentru celălalt și pentru tot ceea ce am construit și vom construi în continuare împreună.

Pentru liniștea și binele copiilor noștri, vă cerem să ne respectați dreptul la viață personală”, a scris Trudeau pe Twitter.

Biroul de presă al prim-ministrului canadian a anunțat că cei doi au semnat un acord privind separarea lor.

”S-au asigurat că au fost îndeplinite din punct de vedere legal și etic toate cerințele privind decizia lor de a se separa și vor continua să o facă”, a comunicat oficiul de presă.

În Canada, un acord de separare nu reprezintă un divorț formal, care trebuie validat de o instanță, dar este o decizie legală prin care cei doi soți se despart.

Separarea le oferă posibilitatea de a rezolva, eventual, problemele apărute în cuplu, și de a negocia, în perspectiva divorțului, problemele legate de aspectele financiare și ale custodiei copiilor.

Biroul de presă a mai menționat că cei doi vor continua să contribuie împreună la creșterea celor trei copii minori. ”Canadienii se pot aștepta să-i vadă deseori împreună. Chiar săptămâna viitoare ei vor pleca împreună în vacanță”.

Justin Trudeau s-a căsători cu jurnalista Sophie Gregory în 2005. Din acel moment ea s-a retras din activitatea în media și s-a implicat în proiecte filantropice, de egalitate de gen, drepturile femeilor și schimbarea climatică. 

Cuplul are împreună trei copii, de 15, 14 și 9 ani.

Justin Trudeau este ce de-al doilea prim-ministru canadian care anunță o separare în timpul mandatului.

Cel care l-a precedat a fost nimeni altul decât tatăl său, Pierre Trudeau, care s-a despărțit de soția sa, Margaret, în 1979, iar divorțul s-a pronunțat în 1984.

Justin Trudeau a canalizat puterea de vedetă a tatălui său, un simbol liberal, atunci când a fost ales pentru prima dată în 2015. Scandalurile, oboseala alegătorilor și inflația economică i-au afectat popularitatea după opt ani la putere.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs