Detaliul ținut secret! Kate Middleton ar fi fost operată de o echipă de medici de la Roma

Detaliul ținut secret! Kate Middleton ar fi fost operată de o echipă de medici de la Roma

Publicația italiană Gente susține că intervenția chirurgicală abdominală pe care a suferit-o la începutul anului Prințesa Kate ar fi fost realizată de medicii de la Clinica Gemelli, din Roma, care s-ar fi deplasat la clinica privată londoneză unde Prințesa de Wales a fost internată mai multe zile.

Încă din ianuarie, perioada lungă de internare a lui Kate a stârnit speculații și îngrijorări legate de o posibilă afecțiune foarte serioasă. La sfârșitul lunii martie, Prințesa de Wales a anunțat public că a fost diagnosticată cu cancer și că este nevoită să urmeze chimioterapia.

Presa italiană susține că echipa de medici italieni s-au deplasat la Londra special pentru intervenția chirurgicală a lui Kate Middleton.

Momentan, aceste informații nu au fost confirmate de Casa regală britanică și nici clinica romană nu a comentat în niciun fel presupusa legătură cu intervenția chirurgicală.

Un reputat oncolog italian, despre tipul de cancer de care ar suferi Kate

Pe de altă parte, Claudio Zanon, un reputat oncolog italian, a vorbit despre tipul de cancer de care ar suferi soția Prințului William. Casa regală britanică nu a făcut public tipul de cancer care o afectează pe Kate, cum de altfel s-a întâmplat și în cazul Regelui Charles, a cărui stare de sănătate pare mai bună.

Reputatul medic oncolog italian a explicat că Prințesa de Wales nu ar suferi de fapt de un cancer de natură ginecologică, așa cum s-a presupus, ci de unul de colon.

Prințesei i-a fost extirpată o parte din intestin. A fost prescrisă chimioterapie pentru a preveni eventualele metastaze în organism.

Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate”, spune Claudio Zanon, director științific al Motore Sanità.

De asemenea, oncologul nu exclude nici varianta unui cancer ovarian care să fi afectat colonul. Medicul a explicat însă că în cazul cancerelor ovariene nu este prescrisă o terapie adjuvantă după extirpare, ci una de consolidare.

„Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic”, a explicat medicul Claudio Zanon, pentru quotidiano.net.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories