Kate Winslet a plătit factura la energie de 17.000 de lire sterline a unei femei care are o fată cu o boală severă

Freya este o fetiță în vârstă de 12 ani care suferă de paralizie cerebrală severă și are probleme cronice de respirație pe care le depășește cu ajutorul unui concentrator de oxigen.

Carolynne Hunter, mama ei, s-a declarat copleșită de intervenția actriței Kate Winslet care i-a donat 17.000 de lire sterline pentru plata facturii la energie electrică, scrie BBC.

”Călătoria noastră ca familie a fost foarte traumatizantă și mă simt pregătită pentru acest moment al vieții mele. Când am auzit de bani, am izbucnit în lacrimi, nu am crezut că sunt reali.

Încă mă gândesc dacă este real sau nu”, a declarat Carolynne Hunter, după gestul făcut de Kate Winslet.

Winslet a donat banii prin paginea GoFundMe a familiei și a contactat-o ​​personal pe Carolynne Hunter pentru a-i ura sănătate.

Împreună cu fiica sa, Carolynne Hunter locuiește într-o casă din Tillicoultry, care nu este eficientă din punct de vedere energetic, dar care oferă suficient spațiu pentru instalarea echipamentelor necesare supraviețuirii fiicei sale.

În prezent factura pentru energie costă în jur de 6.500 de lire sterline pe an, în condițiile în care Carolynne Hunter a oprit încălzirea în majoritatea camerelor pentru a economisi bani.

Femeia în vârstă de 49 de ani lucrează cu normă întreagă, având un salariu mediu și nu primește același sprijin din partea autorităților ca și persoanele cu venituri mici.

Familia are nevoie de ajutor de la cel puțin două asistente medicale NHS sau personal de la suport auto-dirijat (SDS) – o formă de îngrijire socială.

Personalul monitorizează ritmul cardiac al Freyei, precum și nivelul de oxigen și efectuează aspirații frecvente pentru a-i menține căile respiratorii curate.

În ultimele luni, camera Freyei a fost singura care a fost încălzită pentru a menține confortul ei și al personalului medical, dar și aici a fost nevoită să facă economii.

”Înghețăm și nici măcar nu am ajuns la temperaturi negative. Rog personalul să nu pornească încălzirea decât dacă este strict necesar.

Consiliul local a montat panouri solare pentru a ajuta, dar nu cred că factura va fi mai mică”, a mai spus Carolynne Hunter.