3dots.ro

Kenya. Un elev, în comă, după ce a fost bătut de directoare și de colegi pentru că ”a mâncat prea mult”

Kenya. Un elev, în comă, după ce a fost bătut de directoare și de colegi pentru că ”a mâncat prea mult”

Un elev din Kenya a ajuns în comă la spital și a fost internat 11 zile la terapie intensivă, după ce a fost bătut, la școală, pentru că a luat mai multă mâncare la micul dejun decât ceilalți copii, scrie BBC.

Acest lucru s-a întâmplat cu aproape doi ani în urmă, când Caleb avea 13 ani.

Tatăl băiatului în vârstă de 13 ani spune că rănile erau atât de adânci, încât chirurgul a trebuit să-i îndepărteze bucăți mari de piele de pe coapse pentru a le folosi ca grefe de piele.

”Când am ajuns acolo, nu putea să se dea jos din pat. Nu putea vorbi”, a declarat tatăl său.

Băiatul spune că directoarea școlii a fost cea care l-a bătut mai întâi și apoi a ordonat altor elevi să continue pedeapsa. Femeia neagă acest lucru și spune că nu era la școală când s-a întâmplat.

”Mi-a fost atât de foame, încât am luat cinci chapatis (turte făcute din făină integrală, orz, mei și grâu – N.R.) și le-am mâncat cu ceai”, spune băiatul agresat.

Directoarea unității de învățământ și un elev au fost arestați și acuzați de agresiune și vătămare corporală gravă. Elevul a fost condamnat la patru ani de închisoare, anul trecut, și a depus mărturie împotriva directoarei, al cărei proces este încă în derulare.

Băiatul, acum în vârstă de 15 ani, spune că încă îi este greu să realizeze ce i s-a întâmplat și mai ales de ce. ”Vreau ca această femeie să fie închisă ca să se facă dreptate”, a spus el.

Un angajat al Teachers Service Commission (TSC), o organizație independentă care gestionează toate aspectele acestei profesii, în Kenya, afirmă că, în ultimii trei ani, numărul violențelor în școli crescut dramatic și a adăugat că majoritatea incidentelor nu sunt niciodată raportate.

”Devine o criză. Simțim că scapă de sub control acum. Cazuri de copii răniți și mutilați. Unele dintre aceste cazuri au dus la consecințe foarte grave, producându-se chiar decese”, a spus el.

Cele mai recente date privind violența împotriva copiilor, din 2019, au arătat că mai mult de jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani din Kenya au fost de acord că este necesar ca profesorii să folosească pedeapsa corporală.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs