Solidaritate. Lanț uman format de 80 de persoane pentru a salva o familie de la înec

27 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Un eveniment impresionant, care a demonstrat că solidaritatea umană e încă prezentă în societatea noastră, a avut loc pe o plajă din Panama City, Florida, unde zeci de oameni s-au mobilizat pentru a salva de la înec mai multe persoane care fuseseră purtate de curenții puternici în larg, notează Washington Post.

Solidaritate. Lanț uman format de 80 de persoane pentru a salva o familie de la înec

Zece persoane, printre care cei mai mulți membri ai unei singure familii, au fost purtate în larg de curenții puternici din ocean, iar eforturile lor de scăpa din influența acestora se dovedeau a fi în zadar, epuizarea fizică punându-le în real pericol viața .

Pericolul a fost sesizat de cei aflați pe plajă, care inițial au crezut că cei din larg sunt panicați de atacul unui rechin. 

Pentru că la ora la care a avut loc incidentul echipa de salvamari nu era prezentă pe plajă, oamenii s-au mobilizat și au format un lanț uman pentru a veni în ajutorul celor aflați în pericol.

80 de persoane s-au ținut de mână pentru a oferi celor aflați în larg sprijinul de care aveau nevoie pentru a se salva.

Operațiunea de recuperare a celor 10 oameni aflați în pericol a durat mai bine de o oră, dar s-a finalizat cu recuperarea în condiții de siguranță a tuturor celor zece persoane, în aplauzele celor care au urmărit-o cu sufletul la gură.


CLICK - Follow us on Google News