3dots.ro

Premierul libanez a confundat-o pe Giorgia Meloni cu asistenta ei şi a pupat-o la scara avionului – video

Premierul libanez a confundat-o pe Giorgia Meloni cu asistenta ei şi a pupat-o la scara avionului – video

Într-o gafă diplomatică de zile mari, premierul libanez Najib Mikati a confundat-o pe o asistentă a prim-ministrul Italiei chiar cu Giorgia Meloni și, după ce a întâmpinat-o cu mult entuziasm la scara avionului, chiar a şi pupat-o…

În clipul video care a produs amuzament pe rețelele de socializare, Najib Mikati aşteaptă pe pista aeroportului din Beirut, la scara avionului, ca oaspetele său, premierul italian Giorgia Meloni, să coboare din avion.

Prima persoană care coboară – o blondă, cu părul cârlionțat și despletit,  purtând pantaloni, o înfăţişare care se potriveşte cu cea a şefei executivului italian – este întâmpinată de premierul libanez, care îi strânge mâna şi o pupă pe obraji, apoi o conduce spre covorul roşu, până când i se atrage atenţia că cea pe care a întâmpinat-o nu este adevărata Meloni, scrie Arab News.

Într-o secvență deja-vu, repetând întocmai ceremonialulm Mikati s-a întors la scara avionului, de unde a coborât și Giorgia Meloni câteva clipe mai târziu, și a repetat gestul întâmpinării, cu o strângere de mână şi un sărut pe fiecare obraz.

Media a identificat-o pe cea confundată cu Meloni ca fiind Patrizia Scurti, o asistentă a premierului italian, care a debarcat din avion înaintea şefei, ţinând în mână două genţi.

Prim-ministrul  a fost criticat și ironizat pe rețelele de socializare, unii dintre conaționalii său acuzându-l că a făcut de râs Libanul şi pe libanezi.

O sursă apropiată biroului premierului a declarat joi pentru Arab News că a fost o doar o ”greşeală nevinovată”, care nu justifică ”atât de mult sarcasm sau batjocură inutilă pe reţelele de socializare”.

”Oricine urmăreşte videoclipul îşi va da seama cât de mult seamănă cele două femei”, a mai comentat sursa citată.

În cadrul scurtei sale vizite în Liban, Meloni a inspectat joi contingentul italian la sediul Forţei Interimare a ONU în Liban, în sudul ţării, şi a mulţumit trupelor pentru serviciile lor.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs