3dots.ro

Luna de miere cu arma în mână, la Kiev: Aici nimeni nu plânge!

Luna de miere cu arma în mână, la Kiev: Aici nimeni nu plânge!

Yarina Arieva și Sviatoslav Fursin urmau să se căsătorească în luna mai, dar s-au grăbit să facă nunta săptămâna trecută, când Rusia a invadat țara lor, înainte de a se alătura rezistenței ucrainene, relatează CNN.

Ținând fiecare o armă în mână, cei doi proaspăt căsătoriți i-au povestit reporterului CNN Don Lemon cum se petrece luna de miere trăind într-un oraș asediat.

”Este greu de înțeles această nouă realitate pe care o trăim”, spune Arieva.

Tânără a realizat că e 1 Martie, prima zi de primăvară și, de obicei, oamenii ar semăna floarea-soarelui, floarea națională a Ucrainei, dar, în schimb, ei rezistă atacului Rusiei.

”Nimeni de aici nu spune că vom pierde, sau nu plânge. Toți aici cred că vom câștiga. Totul este doar o chestiune de timp.

Așadar, sunt foarte fericită să văd această adunare mare de oameni, cu adevărat pregătiți să lupte. Fiind gata să omoare pentru pământul lor. Neavând nicio îndoială cu privire la victoria noastră în acest război”, a spus tânăra ucraineancă.

Spre deosebire de Arieva, din Kiev, soțul ei, Fursin, s-a născut în Lviov, un oraș din vestul țării. 

”Oamenii noștri vor fi întotdeauna să fie liberi. Acești oameni sunt gata să lupte pentru libertatea lor”, spune Fursin.

Plecând în misiuni de luptă, el este îngrijorat pentru siguranța familiei sale, soția, părinții și sora lui, dar a spune că ”va face totul pentru a-i proteja”.

Arieva a spus că lucrează în fiecare zi și, deși ”este greu să aștept ca soțul meu să se întoarcă din misiunile de luptă”.

”Viața aici este diferită, dar este viață. Oamenii glumesc și râd. Este foarte interesant de văzut. Este un alt tip de viață, care s-a schimbat odată cu începutul războiului, dar este viața.”, a mai spus Arieva.

Cuplul cere comunității internaționale să ajute Ucraina cu bani, alimente, arme și asistență medicală și să impună mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

Fursin speră că în curând va veni timpul când își va putea aduna familia și prietenii toți într-un singur loc și să bea un pahar de vin bun. Și să spună tuturor: Hai, războiul s-a încheiat, noi am câștigt!”.

Înainte de asta, însă, el își dorește ca ”toți oamenii din această lume, inclusiv Rusia și poporul rus, s-și amintească faptul că luptă pentru libertatea lumii”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs