SUA. Cazul Mădălinei Cojocari. Părinții săi au anunțat autoritățile la trei săptămâni după ce a dispărut

Cazul dispariţiei Mădălinei Cojocari, o fetiţă în vârstă de 11 ani din Carolina de Nord, a atras atenţia opiniei publice din Statele Unite.

Mădălina Cojocari a fost văzută ultima dată pe 23 noiembrie 2022, dar părinții ei nu au anunțat Poliției dispariția fetei timp de mai multe săptămâni.

Mama Mădălinei, Diana Cojocari, în vârstă de 37 de ani, originară din Republica Moldova, și tatăl ei vitreg Christopher Palmiter, în vârstă de 60 de ani, au fost arestați sâmbătă pentru că nu au anunțat forțele de ordine despre dispariția unui copil, scrie CNN.

Oficialii ai școlii unde învăţa Mădălina au mers la domiciliul fetiţei pentru a vedea de ce aceasta lipseşte de luni, 21 noiembrie. Nu li s-a răspuns la uşă, aşa că au lăsat un aviz.

Peste două zile, miercuri, 14 decembrie, mama Mădălinei îl sună pe consilierul şcolar şi solicită o întâlnire în legătură cu fiica sa. Ea i-ar fi spus consilierului că o va aduce pe Mădălina la şcoală joi şi va discuta despre absenţe.

Consilierul vorbeşte cu Diana Cojocari, iar aceasta îi spune că a văzut-o ultima dată pe Mădălina la 23 noiembrie la ora 22:00. Ea susţine că Mădălina a intrat atunci în camera ei pentru a se culca.

Mama Mădălinei mai mărturiseşte că ea şi soţul ei, Christopher Palmiter, s-au certat în acea noapte, iar în dimineaţa următoare el a plecat la casa familiei lui, în Michigan, pentru a lua nişte lucruri.

Mama spune că în ziua următoare s-a dus în camera Mădălinei în jurul orei 11:30, pe 24 noiembrie, şi a observat că fata nu era acolo.

Ea susţine că a aşteptat apoi până sîmbătă, 26 noiembrie, când soţul său s-a întors acasă, crezând că a plecat cu el.

Când l-a întrebat unde este Mădălina, acesta a spus că nu ştie. El susţine că nu a văzut-o pe Madalina în ziua în care a plecat de acasă şi crede că ultima dată când a văzut-o a fost cu o săptămână înainte de călătoria sa.

Întrebată de ce nu a raportat dispariţia Madalinei, mama a declarat că se temea că ar putea începe un conflict între ea şi soţul ei.

Luni, biroul FBI din Charlotte a declarat că şi-a extins zona de căutare pentru a include Lacul Cornelius, o zonă situată la vest de oraş.

FBI a publicat marţi, 20 decembrie, o înregistrare video cu Mădălina Cojocari, în care fetița apare aranjându-și colierul și părul în timp ce coboară din autobuzul școlar, venind acasă, cu puţin timp înainte de ora 17:00, la 21 noiembrie. 

Oamenii din comunitate sunt revoltați și nu înțeleg de ce părinții nu au alertat Poliția mai devreme.

”A dispărut în noiembrie şi e raportată abia acum. E ciudat. Cele 24 de ore după dispariţie sunt cruciale pentru dovezi. Sunt sigură că agenţii FBI au avut un motiv să sape în curte”, a spus un vecin.