Matteo Messina Denaro, ultimul ”naș” mafiot al Cosa Nostra, este în comă ireversibilă

Matteo Messina Denaro, ultimul ”naș” mafiot al Cosa Nostra, este în comă ireversebilă

Matteo Messina Denaro, temutul mafiot sicilian arestat în luna ianuarie a acestui an, după o operațiune la Palermo, este în comă ireversibilă în spitalul penitenciar din L’Aquila., iar medicii au anunțat că, de vineri, 22 septembrie, nu mai este hrănit, relatează agenția de presă italiană ANSA.

În vârstă de 61 de ani, Messina Denaro a fost capturat pe 16 ianuarie, în timp ce mergea la una dintre cele mai prestigioase clinici din Palermo pentru a face chimioterapie.

După arestare, șeful mafiot a fost dus la închisoarea L’Aquila, unde i-a fost administrat tratamentul pentru cancerul de colon de care suferă, pe care l-a descoperit la sfârșitul anului 2020.

În mod special, echipa de oncologi a penitenciarului  a amenajat un fel de infirmerie în celula în care era închis, iar starea de sănătate a lui Denaro era bună, până în urmă cu o lună.

Ulterior, după două intervenții chirurgicale, situația s-a înrăutățit și a fost internat în spitalul penitenciar.

În ultimele zile, având în vedere înrăutățirea stării medicale, a fost sedat și i-a fost indusă o stare de ”comă ireversibilă”., iar medicii i-au suspendat, de vineri, 22 septembrie, tratamentul, precizează sursa citată.

Și vizitele celor câțiva membri ai familiei au fost suspendate.

De la arestare, ”nașul” mafiot a fost audiat de mai multe ori de procurorii din Palermo, dar a precizat, chiar de la prima întrevedere, că nu va colabora niciodată cu justiția.

Matteo Messina Denaro, cunoscut și sub numele de ”Diabolik”, conducea mafia siciliană din 2007, după arestarea foștilor lideri Bernardo Provenzano și Salvatore Lo Piccolo.

Denaro a fost cel mai căutat om din Italia până să fie arestat, pe 16 ianuarie, la Palermo, după ce a reuşit să le scape oamenilor legii timp de 30 de ani.

El a fost prins cu ocazia unei vizite medicale la renumita clinică La Maddalena din Palermo, unde era tratat, sub un nume fals, pentru cancer de colon.

Matteo Messina Denaro a primit mai multe condamnări de închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de o listă lungă de crime şi alte infracţiuni.