Președinta Maia Sandu nu l-a lăsat pe Viktor Orban să-i pupe mâna – video

Președinta Maia Sandu nu l-a lăsat pe Viktor Orban să-i pupe mâna - video

Aproape 50 de lideri din Europa s-au reunit pentru al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, găzduit de Republica Moldova.

Pentru ceea ce a părut a fi de după gard o chermeză ceva mai sofisticată, autoritățile moldovene au închis spațiul aerian timp de trei zile, au cumpărat câteva zeci de automobile BMW și au asfaltat un drum în câteva zile. La prima vedere..

Evident, Maia Sandu s-a pliat perfect în mai noul său rol de ”protejată” și a fost în centrul atenției, întâmpinându-i pe covorul roșu pe toți reprezentanții țărilor europene care au participat la summit.

Într-un moment de stângăcie politică, premierul Ungariei, Viktor Orban, a dorit să fie mai galant decât regulile aproape tovărășești sub auspiciul cărora a avut loc întâlnirea liderilor europeni și a vrut să-i sărute mâna Maiei Sandu.

Maia Sandu și-a retras mâna de sub buzele premierului ungar și probabil că  nu doar pentru că regulile impuse de etichetă, care spun că acest gest este admis doar în încăperi, nu și în aer liber…

Pe de altă parte, la aceeași întâlnire, Edi Rama, premierul Albaniei, s-a apropiat de șefa Cabinetului de miniștri al Italiei, Giorgia Meloni, și a sărutat-o pe gât, de față cu toți liderii europeni.

Jurnaliștii de la ”Corriere della Sera” au scris referitor la gestul premierului albanez: ”Salutul afectuos (și flagrant) al premierului albanez Rama către Meloni”.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories