Mama băiețelului din Ucraina care a trecut singur granița în Slovacia explică cum a ajuns în această situație – video

Cazul băiețelul de 11 ani din Ucraina care a călătorit singur aproximativ 1.200 de kilometri, până în Slovacia, a impresionat o lume întreagă.

Hassan are 11 ani și a ajuns în Slovacia la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a călătorit singur aproximativ 1.200 de kilometri, din estul Ucrainei, tocmai de la Zaporojie.

Mama lui l-a urcat în tren, iar când a ajuns în sfârșit la graniță a fost ajutat să treacă de către vameși.

Cu un rucsac mic, roșu, în spate, o pungă din plastic, pașaportul și cu un număr de telefon scris cu pixul pe mână, Hassan a ajuns la graniță.

În Slovacia, băiețelul a fost primit de voluntari care i-au dat mâncare și apă, în timp ce oficialii de la frontieră au luat legătura cu rudele sale din capitala slovacă, Bratislava, scrie BBC.

De asemenea, el a fost ajutat să ajungă în siguranță la rudele sale din Bratislava, fiindu-i asigurat transportul până acolo.

Într-un videoclip postat de Poliția slovacă, mama băiețelului le mulțumește, cu lacrimi în ochi, tuturor celor care au avut grijă de copilul ei și explică care au fost motivele pentru care a ajuns să își trimită singur băiatul din Zaporojie, orașul încercuit de ruși, din care ea și mama sa nu pot ieși.

”Sunt văduvă și am mai mulți copii. Vreau să mulțumesc vămii slovace și voluntarilor care au avut grijă de fiul meu și l-au ajutat să treacă frontiera.

Vă sunt recunoscătoare pentru că i-ați salvat viața fiului meu. 

În apropierea orașului în care locuiesc se află o centrală nucleară sub atac rusesc.

Nu mi-am putut părăsi mama care este bolnavă și nu se poate deplasa.

Vreau să le mulțumesc slovacilor, oameni cu inimi mari, dintr-o țară mică”, a spus Iulia Pisecka.