3dots.ro

O italiancă a fost condamnată la închisoare pentru că și-a obligat fiica să țină dietă, ca să nu se îngrașe

O italiancă a fost condamnată la închisoare pentru că și-a obligat fiica să țină dietă, ca să nu se îngrașe

Din articol:

O italiancă în vârstă de 53 de ani a fost condamnată la un an și 4 luni de închisoare, după ce a fost găsită vinovată pentru rele tratamente aplicate minorului, pentru că și-a obligat fiica de 16 ani să țină o dietă strictă, ca să nu depășeașcă niciodată 47 de kilograme, spunându-i în permanență că este ”urâtă și grasă”, potrivit Il Gazzettino.

Cazul a fost sesizat de un cadru medical, din cauza alimentației adolescentei

Povestea a devenit publică în 2019, după ce un cadru medical a constatat că alimentația fetei, care atunci avea 16 ani, era total nepotrivită. În baza informațiilor obținute s-a întocmit un raport care a fost înaintat la poliție și, ulterior, la parchet.

Ancheta a stabilit că fata fusese supusă unor abuzuri din cauza cărora i-a fost afectată starea de sănătate. Mama își obliga fiica să urmeze o dietă bazată doar pe legume, privând-o de alimente cu valoare nutrițională ridicată, necesare unei dezvoltări sănătoase.

De asemenea, greutatea fetei era controlată strict, fiind cântărită de mai multe ori pe zi, iar pentru a o controla pe adolescentă și la nivel psihologic, mama îi spunea în permanență că este grasă și urâtă.

Pe parcursul anchetei și ulterior procesului, familia femeii a rămas unită în fața provocării, datorită eforturilor făcute de tată. Bărbatul și-a apărat soția, spunând că intențiile ei au fost bune și că modul în care a acționat a fost  tocmai din prea multă dragoste. De asemenea, el a mediat și relația dintre mamă și fiică.

”Nu a existat nicio intenție în a provoca fiicei noastre durere și suferință”

Anchetatorii au concluzionat că minora fusese supusă unor abuzuri grave de natură fizică și psihică, care și-au pus amprenta pe starea ei generală.

Tribunalul din Como a pronunțat sentința în această săptămână, pedeapsa fiind mai mică decât cea cerută de procurori – de doi ani. Apărarea ceruse o încadrare juridică a faptelor mai blândă și achitarea mamei.

Mama nu s-a aflat în sală de judecată la pronunțarea sentinței, fiind prezent doar soțul ei, care a apărat-o încă o dată: ”Nu a existat nicio intenție de a-i provoca fiicei noastre durere și suferință”.

Un avocat al familiei a declarat, după pronunțarea sentinței, că femeia nu merita o pedeapsă atât de aspră, mai ales după ce au trecut cinci ani de la producerea faptelor.

 

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs