3dots.ro

Ce le-a spus, înainte de a muri, mama celor patru copii care au supraviețuit 40 de zile în jungla amazoniană

Ce le-a spus, înainte de a muri, mama celor patru copii care au supraviețuit 40 de zile în jungla amazoniană

Mama celor patru copii salvați după aproape șase săptămâni petrecute în sălbăticia din jungla amazoniană  a fost în viață timp de patru zile după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit, scrie BBC.

Magdalena Mucutuy și copiii ei călătoreau într-o aeronavă Cessna 206, în provincia Amazonas din Columbia , din Araracuara către San José del Guaviare, pe 1 mai, atunci când avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor.

Trupurile mamei și ale celor doi piloți au fost găsite de armată la locul prăbușirii, dar copiii nu mai erau acolo, plecaseră  prin junglă în căutarea unui ajutor.

Copiii dispăruți au devenit centrul unei operațiuni de salvare uriașe, la care au participat zeci de soldați și localnici, încununată cu succes la finalul săptămânii trecute.

Tatăl copiilor, Manuel Ranoque, a declarat jurnaliștilor că fiica sa cea mare i-a spus că mama lor i-a îndemnat să plece și să se salveze.

„Singurul lucru pe care Lesly, fata în vârstă de 13 ani mi l-a lămurit este că, de fapt, mama ei a fost în viață timp de patru zile.

Înainte de a muri, mama lor le-a spus ceva de genul:

‘Voi, băieți, plecați de aici’. O să vedeți ce fel de om este tatăl vostru și o să vă arate aceeași mare dragoste pe care v-am arătat-o eu”, a declarat Manuel Ranoque reporterilor în fața spitalului în care sunt internați cei patru frați.

De asemenea, membrii echipei de salvare au făcut publice detalii despre primele lucruri pe care le-au spus copiii când au fost găsiți despre perioada petrecută în junglă și despre salvarea lor miraculoasă.

Nicolas Ordonez Gomes, unul din membrii echipei de salvare, și-a amintit momentul în care au descoperit copiii, spunându-le că au fost trimiși de familie să îi salveze.

„Fiica cea mare, Lesly, cu cel mic în brațe, a alergat spre mine. Lesly a spus: Mi-e foame.

Unul dintre cei doi băieți era întins. S-a ridicat și mi-a spus: ”Mama mea este moartă.  Apoi, peste câteva minute a spus: „Vreau niște pâine și cârnați”, a declarat el pentru postul public de televiziune RTVC.

În imaginile surprinse în momentul salvării copiilor, cei patru frați păreau slăbiți din cauza săptămânilor pe care le-au petrecut luptându-se singuri să supraviețuiască în sălbăticie.

Membrii grupului etnic din care fac parte copiii consideră că șansa de a rămâne în viață în junglă atât timp a fost oferită de cunoștințele lor despre fructe și abilitățile de supraviețuire dobândite în comunitate.

Astrid Cáceres, șefa Institutului Columbian de Bunăstare a Familiei, a declarat că momentul în care copiii au trecut prin această încercare a coincis cu cel în care „jungla era în perioada de recoltă” și că au putut mânca fructe, care erau din abundență.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU