3dots.ro

O tânără a născut într-un adăpost din Kiev în timpul bombardamentelor ruse asupra capitalei Ucrainei

O tânără a născut într-un adăpost din Kiev în timpul bombardamentelor ruse asupra capitalei Ucrainei

O tânără femeie de 23 de ani a născut într-o stație de metrou din capitala Ucrainei, unde se adăpostise din cauza bombardamentului puternic asupra Kievului executat de forțele rusești vineri seara, informează Daily Mail.

Un ofițer de poliție a ajutat-o pe tânără să nască, apoi el a chemat o ambulanță care i-a transportat pe mamă și pe nou-născut la spital. ”Și mama, și fiica ei sunt bine”, a precizat polițistul.

”Nașterea ta reprezintă speranța în aceste vremuri sumbre”, a declarat mama fetiței.

Fotografia cu mama strângându-și în brațe copilul a fost salutată ca un far de speranță în cea mai întunecată oră a Ucrainei.

”Mia s-a născut la un adăpost în această noapte, într-un mediu stresant – bombardarea Kievului. Mama ei este fericită după această naștere dificilă”, a precizat Hannah Hopko, președinta Conferinței Democrația în Acțiune.

”Acum, când Putin ucide ucraineni, chemăm mamele din Rusia și Belarus să protesteze împotriva războiului Rusiei în Ucraina. Să apărăm vieția și umanitatea”, a afirmat Hannah Hopko.

Autoritățile din Kiev au anunțat că lupta pentru capitala țării se duce acum pe străzile orașului. Oficialii au mai avertizat rezidenții să rămână adăposturi și să nu se apropie de ferestre.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU