3dots.ro

Un băiat de 9 ani a trăit singur timp de 2 ani, supraviețuind cu ce a primit de la vecini, după ce mama lui se mutase la noul iubit

Un băiat de 9 ani a trăit singur timp de 2 ani, supraviețuind cu ce a primit de la vecini, după ce mama lui se mutase la noul iubit

Este dovedit faptul că sentimentele materne sunt cele mai puternice nu numai în cazul speciei umane, ci și în regnul animal. Totuși, niciun animal nu ar fi procedat așa cum a făcut o franțuzoaică ce și-a părăsit băiețelul de numai nouă ani pentru a se muta alături de noul iubit…

Părăsit de mamă care s-a mutat la noul iubit

Părăsit de cea care îi dăduse viață, timp de doi ani, un băiețel în vârstă de nouă ani a fost nevoit să supraviețuiască mâncând conserve de la vecini și învelindu-se cu toate păturile din casă atunci când era frig, pentru că apartamentul în care locuia fusese deconectat de la utilități și nu mai putea fi încălzit, relatează Le Parisien.

În 2020, băiatul a rămas să locuiască singur într-un apartament situat într-un bloc amplasat în imediata vecinătate a cimitirului din Nersac, la vest de Angoulême, în Franța. Mama lui se mutase alături de noul său iubit într-o localitate aflată la 5 kilometri distanță, fără să se mai intereseze de soarta lui.

Vecinii de apartament au realizat că că băiețelul avea nevoie de ajutor și l-au aprovizionat cu alimente, dar abia după un timp și-au dat seama că el trăia complet singur și au sesizat autoritățile. Dar asta s-a întâmplat abia după doi ani, când copilul împlinise deja 11 ani.

Într-un final, mama copilului a fost trimisă în judecată pentru neglijență, fiind condamnată săptămâna aceasta la 2 ani de închisoare, dintre care un an și jumătate cu suspendare.

În timpul iernii se învelea cu toate păturile din casă

Potrivit anchetei autorităților, băiatul a fost lăsat să trăiască singur în casă de mama lui, de 36 de ani, pe când era elev în clasa a IV-a. Femeia s-a mutat la iubitul ei și, potrivit martorilor, venea cu scuterul foarte rar și îi mai lăsa câte ceva de mâncare.

În fața instanței mama a negat aceste fapte, susținând că, de fapt, locuia împreună cu copilul, dar declarațiile vecinilor, au contrazis-o. Mai mult, jandarmii care au percheziționat locuința nu au găsit nicio haină de adult în interior și niciun semn că cineva se îngrijea de copil.

Atunci când a fost audiat de autorități, el a spus că a mâncat în cei doi ani în principal biscuiți și conserve și a mai furat roșii de pe terasa unui vecin.

Apartamentul în care a locuit timp de doi ani băiatul nu era încălzit și nu avea curent electric. Pe timp de iarnă s-a învelit cu toate păturile din casă.

Spre lauda sa, băiatul a continuat să meargă la școală și să aibă rezultate bune la învățătură

În ciuda a ceea ce se întâmpla în viața lui, și sprea lauda sa, băiatul a continuat să meargă la școală.

Autoritățile au fost extrem de surprinse să constate că băiatul nu numai că a mers la școală, ci chiar obținuse și rezultate bune, iar profesorii nu și-au dat seama că era într-o situație dificilă.

”Zâmbea, era un elev foarte bun, mereu curat, politicos… Nu arăta niciun semn că ar fi fost abandonat”, a declarat Barbara Couturier, primărița din Nersac.

În prezent, copilul trăiește în plasament, la o familie, și spune că nu mai vrea să-și vadă mama care l-a vizitat doar de două ori anul trecut.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU