O maratonistă a murit de gripă la mai puțin de 24 de ore după ce s-a îmbolnăvit. Nu avea alte probleme de sănătate

Cu o săptămână înaintea Crăciunului, Price McMahon, o americancă în vârstă de 36 de ani, a alergat 13 kilometri, a susținut echipa Argentinei în finala Campionatului Mondial de Fotbal și a sărbătorit prima zi de Hanukkah împreună cu familia.

La doar două zile după acea duminică plină de activități, americanca din Wellesley, statul Massachusetts, mamă a doi copii, a murit din cauza complicațiilor apărute în urma îmbolnăvirii de gripă, scrie Insider.

McMahon, care a ocupat postul de director executiv la American Express și Burberry, nu avea probleme de sănătate identificate și obișnuia să alerge la cursele de maraton.

Cu toate acestea, femeia a făcut febră în noaptea de luni a săptămânii trecute, iar marți dimineață a fost internată la spital având dificultăți de respirație. Marți după-amiaza, McMahon a murit.

Potrivit fratelui femeii, Ian Meropol, doctorul care a tratat-o a spus despre cazul lui McMahon că este ”unul la un milion”.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că în jur de 1 miliard de oameni se îmbolnăvesc de gripă în fiecare an, iar din aceștia, între 290.000 și 650.000 mor din cauza complicațiilor, potrivit John Hopkins Medicine.

Copiii și adolescenții sub 18 ani sunt cei mai vulnerabili în fața gripei, în timp ce bolnavii sub 2 ani și cei de peste 65 au cea mai mare probabilitate de a muri, în special dacă persoanele mai în vârstă suferă și de alte boli, precum astm, boli de inimă sau diabet.

Complicațiile includ pneumonia bacterială, infecții ale urechii, ale sinusurilor și agravarea bolilor cronice.