Marea Britanie va atinge imunitatea colectivă la COVID peste patru zile

08 Apr 2021 | scris de Cristina Romanescu

Începând cu 12 aprilie atenția experților în sănătate publică și boli infecțioase se va concentra asupra Marii Britanii, pentru că începând cu data menționată, în regat se va atinge pragul imunității colective împotriva coronavirusului.

Marea Britanie va atinge imunitatea colectivă la COVID peste patru zile

Potrivit calculelor publicate de University College London, care a construit un model care înregistrează în timp real numărul deceselor, al infectărilor, vaccinărilor şi al spitalizărilor, Marea Britanie va ajunge la aşa numita ''imunitate colectivă'' sau "de turmă" pe 12 aprilie.

Potrivit acestor analize, protecţia populaţiei împotriva coronavirusului, fie prin intermediul vaccinării, fie pentru că oamenii s-au vindecat de boală, va ajunge la 73,4 % în data de 12 aprilie.

Potrivit experţilor University College London, 73,4% este suficient pentru a spune că s-a ajuns la "imunitatea de turmă".

Acest fenomen are loc atunci când, pe ansamblul populaţiei, există suficient de mulţi indivizi sunt protejaţi împotriva unei anumite infecţii şi acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

Potrivit ultimelor date oficiale ale autorităţilor britanice, 31 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi peste 5 milioane cea de-a doua doză. 

Tot pe 12 aprilie, începe a doua fază de relaxare a restricţiilor, cu redeschiderea magazinelor neesenţiale, saloanelor de coafură şi sălilor de sport.

Prima fază a început pe 29 martie, când a fost anulată recomandarea de a nu ieşi din casă, cu excepţia cumpărăturilor esenţiale.

A treia fază de relaxare este prevăzută pentru 17 mai, cu reluarea zborurilor internaţionale.


CLICK - Follow us on Google News