Paris Match. Marine Le Pen cere abandonarea măsurilor impuse Kremlinului: Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia

Şefa extremei drepte franceze, Marine Le Pen, cere abandonarea sancţiunilor impuse Rusiei, care, consideră ea, ”nu servesc la absolut nimic” în afară ”să-i facă să sufere” pe europeni, relatează Paris Match.

”Eu vreau ca sancţiunile să dispară, pentru a evita ca Uniunea Europeană să ajungă la un blackout în importurile de gaze”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Adunarea Naţională, şefa deputaţilor Rassemblement national.

”Aceste sancţiuni nu servesc la absolut nimic, în afară de a face să sufere popoarele europene şi, de altfel, poporul francez”, a subliniat politicianul.

”Trebuie să fii cu adevărat de rea-credinţă să nu constaţi că, contrat lăudăroşeniei Guvernului nostru, economia rusă nu este în genunchi şi nu se află în încetare de plăţi”, consideră deputata Le Pen.

”Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia”, care ”a găsit alţi clienţi” şi care ”ocoleşte diverse embargouri”, subliniază finalista în alegerile prezidenţiale franceze.

Ea denunţă ”o succesiune de eşecuri” ale UE.

Marine Le Pen avertiza la 1 iunie cu privire la ”consecinţe cataclismice asupra puterii de cumpărare a francezilor” ale celor şase serii de sancţiuni impuse Rusieide către Bruxelles.

În opinia sa, ”adevărata sancţionare a Rusiei ar fi fost” să se ajungă la prăbuşirea ”preţurilor gazelor naturale şi petrolulu”, ceea ce ”ar fi strangulat şi mai mult financiar” această ţară.