3dots.ro

Matthew Perry, popularul actor din serialul Friends, a murit la vârsta de 54 de ani

Matthew Perry, popularul actor din serialul Friends, a murit la vârsta de 54 de ani

Matthew Perry, unul dintre cei mai populari actori americani, cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing în serialul ”Friends”, a murit la vârsta de 54 de ani.

Actorul a fost găsit decedat în casa lui din Los Angeles. Ar fi fost găsit fără viață în cadă, potrivit BBC.

”Matthew a fost un actor incredibil de talentat și o parte a familiei Warner Bros. Television Group. Impactul geniului său comic a fost simțit în întreaga lume, iar moștenirea sa va trăi în inimle atâtor oameni. Este o zi sfâșietoare și trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi și tuturor fanilor devotați”, a transmis Warner Bros Television Group.

În cartea sa de memorii, publicată în 2022, ”Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, Perry a vorbit despre lupta sa de o viață cu dependența de alcool și opioide. El a scris că a băut prima dată la 14 ani, dar nu a recunoscut semnele alcoolismului până la 21 de ani.

De atunci, a estimat el, a cheltuit mai mult de 7 milioane de dolari pentru eforturile sale de a renunța la acest viciu. A fost de mai multe ori în clinici celebre de dezintoxicare. Abuzul de substanțe a dus, de asemenea, la o serie de probleme grave de sănătate, inclusiv o spitalizare de cinci luni în 2018, în urma unei rupturi de colon care l-a lăsat, scria el, cu șanse de 2% să trăiască.

”Nimeni nu și-a dorit să fie celebru mai mult decât mine. Eram convins că acesta este răspunsul. Aveam 25 de ani, era al doilea an de „Friends” și după opt luni mi-am dat seama că visul american nu mă face fericit, nu umple golurile din viața mea. Nu am putut obține suficientă atenție. … Faima nu face ceea ce crezi că va face. Totul a fost un truc”,  declara Perry pentru The Times în aprilie, discutând despre cartea sa.

”Până la 34 de ani, eram cu adevărat afundat într-o mulţime de probleme, dar au fost ani în care am fost abstinent în acea perioadă. Sezonul 9 a fost anul în care am fost abstinent până la capăt. Şi ghiciţi în ce sezon am fost nominalizat pentru cel mai bun actor? Mi-am zis: ‘Asta ar trebui să îmi spună ceva’”, povesteşte el.

La un moment dat în timpul perioadei în care filma „Friends”, Perry ajunsese să ia 55 de Vicodin (analgezic) pe zi şi avea o greutate de 128 de kilograme. ”Nu ştiam cum să mă opresc. Dacă poliţia ar fi venit la mine acasă şi mi-ar fi spus: ‘Dacă bei în seara asta, te vom duce la închisoare’, aş fi început să împachetez. Nu mă puteam opri pentru că boala şi dependenţa sunt progresive. Aşa că devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrâneşti”, explica actorul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs