3dots.ro

Medicul sud-african care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii – video

Medicul sud-african care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii – video

Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care a observat modul în care afectează bolnavii varianta Omicron a coronavirusului, a relatat prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice rezultatele studiului său.

Potrivit Daily Mail, după ce a descoperit că această variantă dă forme mai blânde ale bolii, doctorul sud-african a fost presat să ascundă, pur şi simplu, această informaţie!

”Din cauza mutaţiilor suferite de virus, alţi oameni de ştiinţă şi politicieni, care nu erau din Africa de Sud, mă contactau insistent pentru a-mi spune că descoperirile mele sunt eronate.

Că, de fapt, boala e foarte serioasă. Îmi tot spuneau că n-am nicio idee despre ce vorbesc, eram atacată, în permanenţă“, declară doctorul Coetzee relatarea.

”Politicienii care m-au contactat voiau să spun aşa: «În Africa de Sud, sunt forme uşoare, dar în Europa sunt forme foarte foarte severe».

A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blând㻓, a continuat medicul sud-african.

Doctorul Coetzee a continuat, spunând că era convinsă de rezultatele descoperite de ea, pentru că aproape toţi pacienţii din Africa de Sud, infectaţi cu Omicron, aveau simptome uşoare, comparativ cu bolnavii care fuseseră infectaţi cu Delta. Practic, era vorba despre dureri de gât şi o stare de oboseală, potrivit medicului sud-african.

”Am fost acuzată că mint în privinţa noii tulpini. Că vreau să minimalizez gravitatea bolii. În mintea celor care m-au atacat era, practic, imposibil ca o variantă, cu peste 38 de mutaţii, să fie mai blândă“, a afirmat Angelique Coetzee.

Coetzee a afirmat că n-a înţeles niciodată motivele pentru care rezultatele descoperite de ea au fost puse sub semnul întrebării, mai ales de politicieni, când ea văzuse pacienţii infectaţi cu Omicron în viaţa reală, de la faţa locului.

Descoperirile medicilor din Africa de Sud au fost confirmate, în totalitate, de omologii lor australieni. 
Kerry Chant, cel care conduce direcţia de Sănătate Publică din New South Wales, a aprobat tot ce a aflat doctorul Coetzee, odată ce cazurile cu Omicron au început să crească în New South Wales.

Medicul australian a spus că, pe baza datelor venite din Africa de Sud, dar şi cele din Australia, numărul pacienţilor infectaţi cu Omicron, care au necesitat spitalizare, era mult mai mic, comparativ cu varianta Delta.

”Datele obţinute demonstrează că Omicron dă o formă uşoară a bolii, comparativ cu Delta. Iar în cazul variantei Omicron, riscurile spitalizării sunt între 60 şi 80 la sută mai mici, comparativ cu Delta“, a spus Kerry Chant.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs