3dots.ro

Un medic de origine română din Canada şi-a pierdut licența de practică stomatologică pentru că și-a tratat soția

Un medic de origine română din Canada şi-a pierdut licența de practică stomatologică pentru că și-a tratat soția

Alexandru Tănase, un medic stomatolog de igienă dentară originar din România, stabilit în Ontario, Canada, şi-a pierdut pentru o perioadă de cinci ani licenţa, fiind acuzat de faptul că nu a respectat normele deontologice ale profesiei și și-a tratat soția, încălcând o lege care nu permite relaţiile amoroase dintre personalul medical şi pacienţi, scrie CTV News.

Alexandru Tănase şi viitoarea lui soție au început să aibă o relație romantică în 2014, moment în care stomatologul a încetat să o mai trateze pe femeie din cauza interdicției legale a relațiilor amoroase dintre profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții lor.

Ulterior, unul dintre colegii clinicii din Gualph, Otario, la care își desfășura activitatea, i-a spus că interdicția nu ar fi aplicabilă și în situația lor. Mai exact, igieniștii dentari ar avea permisiunea să-și trateze soțiile, operațiunea fiind aprobată de colegiul medicilor în 2015.

În baza acestor informații, Alexandru Tănase a început să-și trateze din nou logodnica și a continuat să o facă și după ce s-au căsătorit, la începutul anului 2016.

Stomatologul de origine română scrie că a luat decizia să-și trateze logodnica deoarece ea suferă de anxietate față de dentiști, dar că ar fi trebuit să verifice informațiile date de colegul lui.

”În vara anului 2016, o plângere a fost depusă la CDHO (The Canadian Dental Hygienists Association) de către o fostă prietenă de Facebook cu soția mea, care a văzut o fotografie postată de soția mea și un mesaj în care se declara fericită de dentistul și igienistul dentar pe care îi are. Soția mea nu m-a numit pe mine ca igienistul ei dentar, era doar o poză făcută la serviciul meu”, a scris Tănase într-o postare publicată pe pagina de Facebook a CDHO.

În luna noiembrie a anului 2016, un anchetator s-a prezentat la clinica în care activa Tănase și i-a spus că a primit o plângere privind conduita sa profesională. După ce investigația a fost terminată, românul a apărut în 2018 în fața comitetului de disciplină care a decis că a încălcat interdicția privind relația sexuală a unui medic cu pacienții săi – chiar dacă pacientul era soția lui, revocându-i licența pe o perioadă de 5 ani

Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa, chiar dacă autoritățile de reglementare au propus să permită igieniștilor să-şi trateze soții, așa cum o pot face medicii stomatologi.

În prezent, Alexandru Tănase a lansat o petiție prin care susține necesitatea clară a unei decizii prin care să fie acordată o derogare de la legislație pentru igieniștii dentari.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU