3dots.ro

Turcia. Decesul soțului actriței Dana Dogaru, investigat ca moarte suspectă. Prietenii medicului Sorin Puia au interdicție de a părăsi țara

Turcia. Decesul soțului actriței Dana Dogaru, investigat ca moarte suspectă. Prietenii medicului Sorin Puia au interdicție de a părăsi țara

La mai bine de două săptămâni după moartea medicului Sorin Lucian Puia, soţul actriţei Dana Dogaru, șase cetățeni români sunt blocaţi în Turcia având interdicție de a părăsi această țară.

Din punctul de vedere al autorităților turcești, doctorul Puia a murit în condiţii suspecte, iar până la finalizarea anchetei, cei şase români care-l însoțeau în vacanță au interdicţia de a părăsi ţara. Printre aceştia se numără managerul şi directorul medical al unui spital din Bucureşti, un regizor şi producător de filme, dar şi oameni de afaceri.

Doctorul Sorin Lucian Puia avea 76 de ani şi plecase în vacanţă cu şase prieteni din România, undeva pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Turciei.

Grupul închiriase un iaht. Pe 30 septembrie 2022, medicul Sorin Lucian Puia a murit. Potrivit unor surse, moartea sa ar fi survenit în urma unui nefericit accident. Doctorul ar fi căzut din pat şi s-a lovit atât de tare încât ar fi rămas inconştient pe podeaua iahtului.

Doi dintre prietenii cu care era pe ambarcaţiune, medici şi ei la Maternitatea Giuleşti, au încercat zeci de minute să îl resusciteze, însă nu au reuşit şi au sunat la urgenţe. Căpitanul iahtului a acostat în cel mai apropiat port. Poliţia a deschis o anchetă.

Până la sosirea poliţiştilor turci, căpitanul vasului s-a speriat şi a fugit. Românii au fost duşi cu duba la audieri, iar cadavrul medicului a fost transportat la Medicina Legală.

După efectuarea autopsiei, trupul a fost repatriat în România, iar pe 5 octombrie a fost înmormântat la Târgu Mureş.

Cei şase prieteni cu care se afla în vacanţă nu s-au putut întoarce acasă. Ei sunt şi acum blocaţi în Turcia, iar asupra lor planează suspiciuni de omor.

"Autorităţile turce au comunicat Consulatului General al României la Izmir că au dispus măsura interzicerii părăsirii localităţii până la încheierea anchetei pentru şase cetăţeni români care se aflau la bordul ambarcaţiunii la momentul producerii decesului.

În acest context, reprezentanţii oficiului consular au transmis cetăţenilor români o listă cu avocaţi specializaţi în vederea asigurării reprezentării legale în relaţia cu autorităţile judiciare turce şi pentru a obţine ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea", a explicat ministerul de Externe într-un comunicat oficial.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs