O femeie a călătorit 5.000 km pentru a întâlni un bărbat cunoscut online și a fost ucisă pentru organe

O femeie a călătorit 5.000 de kilometri, din Mexic în Peru, pentru a se întâlni cu un bărbat pe care l-a cunoscut online, pentru a-și găsi sfârșitul, potrivit El Pais

Blanca Arellano, o mexicancă în vârstă de 51 de ani, a cunoscut un bărbat peruan prin intermediul unei aplicații și, după câteva luni de discuții online, s-a decis să călătorească pentru a avea o intâlnire față în față.

Familia spune că Blanca Arellano plecat la Lima pe 31 octombrie pentru a-l întâlni pe Juan Pablo Jesús Villafuert, de 37 de ani.

Ea a vorbit ultima dată cu rudele după o săptămână, pe 7 noiembrie, când i-a spus nepoatei ei, Karla Arellano, că lucrurile decurg conform așteptărilor și că se înțelege bine cu bărbatul cunoscut online.

Însă imediat după această convorbire, Blanca Arellano nu a mai putut fi contactată prin nicio metodă.

Pentru că îngrijorarea familiei în legătură cu soartea ei creștea, nepoata ei a distribuit pe Twitter un mesaj în care spunea că rudele „se temeau pentru viața ei”: 

”Nu m-am gândit niciodată că voi fi în această situație, dar astăzi vă cer sprijinul pentru a răspândi această postare și pentru a găsi unul dintre cei mai iubiți și importanți oameni din viața mea. Mătușa mea Blanca Olivia Arellano Gutiérrez a dispărut luni, 7 noiembrie, în Peru. Ne temem pentru viața ei”, a scris Karla

Căutând să obțină răspunsuri în legătură cu starea mătușii ei, Karla l-a contactat și pe Juan Pablo Jesús Villafuert, care i-a spus că Bianca se ”hotărâse să se întoarcă în Mexic”.

Într-o altă postare pe Twitter, ea a scris: ”Au fost în Huacho și ea a plecat la Lima singură, cu intenția de a ajunge în Mexic, dar asta nu s-a întâmplat”.

Pe 9 noiembrie, un pescar peruan a găsit capul unui cadavru al cărui chip nu mai putea fi identificat fără chip în apele din jurul portului Huacho, potrivit El País, care citează autorități locale.

Ulterior, s-au mai un trunchi de corp din care lipseau toate organele interne și un la a cărui mână, pe singurul deget rămas, se afla un inel.

Familia Arellano a identificat inelul ca fiind unul dintre cele ce aparținuseră Biancă.

Pe 17 noiembrie, Villafuerte a fost arestat, fiind suspectul principal pentru uciderea femeii, iar anchetatorii verifică dacă această crimă este legată de recoltarea de organe. 

Procurorul general din Peru, Zoraida Ávalos, a declarat pentru presa locală: ”Juan Pablo Villafuerte a fost arestat sub acuzația de trafic de organe umane”. Autoritățile cred că nu a acționat singur.

”Nu avem cuvinte să exprimăm ceea ce trăim. Mătușa mea a fost o persoană bună, caldă, plină de lumină, inteligentă, dedicată, iubitoare și așa trebuie să ne amintim de ea. Credem în justiția peruviană și avem încredere deplină că se va face dreptate”, a consemnat Karla Arellano starea în care se găsește familia sa, într-o postare pe Twitter.