Salariul imens pe care și l-a acordat directorul unui fond de investiții: 1,9 milioane de dolari pe zi

Sir Chris Hohn este un miliardar britanic în vârstă de 54 de ani al cărui scop în viață, după propriile declarații, nu este să strângă bani, ci să îi doneze, pentru că a învățat că nu îi poate lua cu el și că nu aduc fericirea.

Trecând de aceste declarații și de faptul că este vegetarian și face și yoga, trebuie menționat faptul că deși nu e scopul lui în viață, Sir Chris Hohn a reușit să strângă o avere estimată de Bloomberg la 8.2 miliarde de dolari.

Hohn este directorul fondului de investiții Children’s Investment (TCI). În urma unei creșteri masive a profitului realizat de TCI în 2022, miliardarul și-a acordat un salariu-record de 690 de milioane de dolari, informează The Guardian.

Acesta este cel mai mare salariu de până acum al lui Chris Hohn și, probabil, cel mai mare salariu anual plătit vreodată în Marea Britanie, echivalând cu un câștig de aproape 1,9 milioane de dolari pe zi.

Suma este mult mai mare decât salariul pe care l-a avut anul trecut, 152 de milioane de dolari, și mai mare decât recordul anterior – salariul din 2020 – de 479 de milioane de dolari.

Salariul este de 15.000 de ori mai mare decât salariul mediu din Marea Britanie și de 3.500 de ori mai mare decât al premierului Rishi Sunak, care și el a lucrat pentru TCI între 2008 și 2009.

Potrivit datelor financiare raportate autorităților fiscale, suma a fost plătită către o altă companie controlată de Hohn și se crede că miliardarul a reinvestit banii în TCI.

Chris Hohn este fiul unui mecanic auto jamaican, care a emigrat în Marea Britanie în anii 1960, a înființat fondul de investiții TCI în 2003.

Hohn este recunoscut pentru schimbările agresive pe care le promovează la companiile în care investește.

Luna aceasta, Hohn a făcut apel la compania Alphabet, care deține Google, să ia ”măsuri agresive” asupra costurilor.

”Compania are prea mulți angajați, iar costul per angajat este prea mare”, a spus el într-o scrisoare deschisă.

Hohn este și unul dintre cei mai mari filantropi din Marea Britanie, investind aproape cinci miliarde de dolari în acțiunile caritabile ale copiilor săi.

De asemenea, este interesat de protecția mediului și schimbările climatice sau, mă rog, de cei care ne avertizează agresiv de aceste probleme ale planetei.

În 2019, Hohn a donat bani către organizația Extinction Rebellion, devenită cunoscută recent, după ce membrii săi au aruncat cu diverse substanțe pe tablouri celebre din marile galerii ale lumii, motivând că atrag atenția asupra crizei climatice.