3dots.ro

SUA. Un milionar tech face transfuzii cu sânge de la fiul lui de 17 ani pentru a rămâne mereu tânăr

SUA. Un milionar tech face transfuzii cu sânge de la fiul lui de 17 ani pentru a rămâne mereu tânăr

Din articol:

Bryan Johnson, un milionar american din domeniul tehnologiei în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscut după ce media a descoperit că în fiecare an cheltuiește milioane de dolari pentru a-și menține organismul în parametrii cât mai apropiați de unul tânăr.

În luna aprilie a acestui. an, Bryan Johnson, tatăl său Richard, în vârstă de 70 de ani și Taalmage, fiul său de 17 ani, au apelat la serviciile Resurgence Wellness, un spa medical modern care folosește ultimele tehnologii din domeniul reîntineririi,  pentru o procedură de schimb de fluide sanguine.

Lui Talmage i s-a recoltat un litru de sânge, adică aproximativ o cincime din întreaga cantitate de sânge din corp, în doze separate, iar apoi plasma a fost reinfuzată în corpul tatălui său.

La rândul său, Bryan Johnson i-a donat ulterior un litru de produse sanguine tatălui său de 70 de ani, scrie Bloomberg.

Bryan Johnson a făcut o avere impresionantă înființând companii de plăți online, pe care apoi le-a vândut PayPal, dar în prezent este mai cunoscut pentru că anual cheltuiește cel puțin două milioane de dolari pentru a fi cât mai aproape de secretul tinereții veșnice.

Cea mai nouă inițiativă a lui Johnson, ”Project Blueprint”, implică tot felul de procese menite să inverseze procesul de îmbătrânire al organismului său: respectarea unei diete stricte, un program obligatoriu pentru somn și exerciții fizice, examene medicale frecvente și urmarea indicațiilor unui medic de 29 de ani, care a terminat medicina acum trei ani.

În plus, în încercarea lui de a rămâne mereu tânăr Johnson apelează și la infuzii de ”sânge tânăr” – o practică ce nu a fost dovedită științific până acum și pe care Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) nu o recomandă.

Bloomberg scrie că înainte de a decide să ia sânge de la fiul său, antreprenorul american a vizitat deja clinica de wellness de mai multe ori pentru a primi plasmă de sânge de la un donator tânăr anonim.

În mod normal, donatorii de plasmă primesc carduri cadou de 100 de dolari pentru o procedură care costă aproximativ 5.500 de dolari

În privința transfuziei de sânge, unele studii destul de controversate, efectuate pe rozătoare, au arătat că șoarecii mai în vârstă care primesc sânge și organe de la șoareci tineri pot manifesta un efect invers de îmbătrânire.

Nu există dovezi care să sugereze că un astfel de schimb la nivel sanguin ar avea efecte și la oameni, iar cercetătorii au spus că practica ar putea avea efecte secundare periculoase, cum ar fi o reacție imună foarte violentă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs