Un milionar austriac și-a dezmoștenit soția: ”Nu a făcut curățenie, nu a gătit, nu a spălat!”

Un milionar austriac și-a dezmoștenit soția: ”Nu a făcut curățenie, nu a gătit, nu a spălat!”

Un austriac înstărit din Tirol și-a dezmoștenit soția lăsându-și averea în valoare de 1.8 milioane de euro asistentei și soțului acesteia, cei care l-au îngrijit în ultimii ani de viață, relatează Heute.

În ciuda celor patru decenii de mariaj, bărbatul nu a avut nicio remușcare să-și modifice testamentul și să-i numească pe cei doi moștenitorii săi.

Văduva, care a moștenit doar cota impusă de lege, a contestat testamentul, argumentând că ”asistenta nu ar fi trebuit să-și folosească poziția specială pentru câștig personal”.

Pentru a fi sigur că soția nu va avea nicio posibilitate să conteste decizia testamentară, austriacul a înregistrat ultima dorință și într-un mesaj video.

Tribunalul Regional din Innsbruck și, ulterior, Curtea Supremă Austriaa au decis și împotriva văduvei: testamentul este valabil din punct de vedere juridic,

”Nu a fost o căsnicie bună. Soția nu a făcut curățenie, nu a gătit, nu a spălat. Nu a avut grijă de soțul ei, care avea nevoie de asistență permanență”, a declarat avocatul moștenitorilor, în instanță.