Un milionar britanic și-a părăsit soția și copilul pentru o refugiată din Ucraina

O nouă poveste de iubire dintre un britanic și o refugiată din Ucraina ține capul de afiș al tabloidelor britanice. 

De această dată e vorba de un britanic extrem de înstărit și-a părăsit soția pentru o refugiată ucraineană pe care o găzduiseră în conacul familiei, relatează Daily Mail.

Milionarul Haakon Overli, în vârstă de 52 de ani, a fost unul dintre cei care, imediat după începerea războiului din Ucraina, au făcut presiuni asupra guvernului britanic pentru a ajuta refugiații ucraineni.

Pe 9 martie, Overli le mărturisea urmăritorilor contului său deTwitter că familia sa este dornică să ajute un refugiat ucrainean.

Maria Polonchuk, refugiată ucraineancă în vârstă de 39 de ani a primit viză de rezidență în Marea Britanie și a fost găzuită la conacul din Surrey al familiei Overli.  

Se pare că Overli a apelat chiar la Boris Johnson și la ministrul de Interne, Priti Patel, pentru a urgenta procedura de obținere a vizei pentru ucraineanca ce ulterior i-a devenit iubită.

Ulterior, la doar câteva lun de la acel moment, Overli și-a părăsit soția, Imogen, și copilul pentru a fi alături de ucraineancă. 

Overli fusese recent lăudat de fostul secretar al ministerului Sănătății, Jeremy Hunt, după ce s-au întâlnit la o sărbătoare locală.

”A fost grozav să cunosc un cetățean ucrainean găzduit de o familie locală… nimic mai englezesc decât sărbătoarea satului care să le ureze bun venit”, scria Hunt într-o postare pe Twitter.

De origine norvegiană, Haakon Overli are o licență în matematică, obținută la Universitatea din Oslo și una în economie, la Durnham University.

Overli a lucrat pentru JP Morgan și ING Barings.

În aprilie 2000, Overli a fondat Self Trade, o platformă de tranzacții bursiere online, pe care a vândut-o câteva luni mai târziu  pentru 900 de milioane de lire sterline.

A fost director al companiei de creditări Wonga –  societate acuzată de parlamentarii britanici că folosește rate a dobânzilor vertiginoase, conștienți că clienții nu aveau cum să le plătească, pentru a-i deposeda  e bunurile lor imobile. Firma s-a închis în 2018, după ce a înregistrat pierderi uriașe și a intrat în administrare.

De atunci, a co-fondat Dawn Capital,  pretinde a fi cel mai mare investitor specializat în software business-to-business din Europa și care valorează mai mult de 2 milioane de lire sterline.