3dots.ro

Milionarul chinez a picat examenul de Bac și a 27-a oară! Spune că ar fi cazul să renunțe: ”Nu mai are rost!”

Milionarul chinez a picat examenul de Bac și a 27-a oară! Spune că ar fi cazul să renunțe: ”Nu mai are rost!”

După ce însuflețise întreaga lume prin stăruința cu care și-a dorit toată viață să obțină o diplomă de Bacalaureat, după ce afirma că se simte mai pregătit ca oricând pentru a-și împlini visul, milionarul chinez Liang Shi nu a reușit să treacă nici de această dată examenul ”gao kao”…

Printre milioanele de candidaţi care au susținut examenul ”gao kao” (echivalentul Bacalaureatului în China – N.R.) anul acesta s-a numărat și Liang Shi, un milionar în vârstă de 56 de ani care și-a testat cunoștințele pentru a 27-a oară.

Liang Shi se poate mândri cu succesul său pe plan social. După ce şi-a început cariera ca muncitor într-o fabrică, el a pus bazele propriei companii de materiale de construcţii, una înfloritoare.

Precum mulți din aspiranții la doctorate din România, de-a lungul vieții Shi a simțit acut frustrarea de-a nu fi obţinut o notă suficient de mare la ”gao kao” pentru a putea intra la prestigioasa universitate din Sichuan, provincia din sud-vestul Chinei unde locuieşte.

Deloc surprinzător, și în acest an Shi Liang a adunat prea puține puncte, cu 34 mai puțin decât ar fi trebuit să obțină pentru a se putea înscrie la Universitatea Sichuan, scrie Insider.

”Înainte de a primi rezultatul, am avut sentimentul că nu voi putea obține un scor suficient de mare pentru a intra la o facultate de elită, dar nu mă așteptam să nu pot intra nici la cele obișnuite”, a declarat bărbatul.

Dezamăgirea aspirantului la studenție nu a fost mică, spune el, mai ales că, după propriile spuse, s-a dedicat tota studiului și ducea o aşa-numită viaţă de călugăr: se trezea dis-de-dimineaţă şi învăţa câte 12 ore zilnic.

Deși până acum nu s-a lăsat descurajat de eșecurile din trecut, acum milionarul este aproape convins că ar trebui totuși să se oprească.

”Dacă într-adevăr nu văd prea multe speranțe de îmbunătățire, nu are rost să o fac din nou. Am muncit foarte mult în fiecare zi. Este greu de spus dacă voi continua să mă mai pregătesc pentru goakao anul viitor.

Dacă nu voi lua examenul, fiecare ceașcă de ceai pe care o voi bea pentru restul vieții va avea gust de regret”, a declarat Shi.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs