3dots.ro

Mohamed Al Fayed, tatăl iubitului Prințesei Diana, a murit

Mohamed Al Fayed, tatăl iubitului Prințesei Diana, a murit

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al magazinului Harrods, al cărui fiu, Dodi al-Fayed, a fost ucis alături de Diana, prinţesa de Wales, într-un accident de maşină în august 1997, a murit vineri, 1 septembrie, la vârsta de 94 de ani, informează BBC.

Decesul survine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi al-Fayed.

Mohamed Al Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei.

Născut în Egipt, Al Fayedd a construit un imperiu de afaceri în Orientul Mijlociu, înainte de a se muta în Marea Britanie, în anii ’70. Din nefericire pentru el, nu şi-a îndeplinit însă niciodată visul de a obţine un paşaport britanic.

După ce fiul său cel mare, Dodi, a fost ucis într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed Al Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele morţii lor.

În ultimul deceniu, el a trăit în afara atenţiei publice, locuind în conacul său din Surrey împreună cu soţia sa, Heini.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra.

El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

Fulham i-a adus vineri un omagiu omului de afaceri. Succesorul său, Shahid Khan, a declarat: „În numele tuturor celor de la Fulham Football Club, transmit sincere condoleanţe familiei şi prietenilor lui Mohamed Al Fayed la aflarea veştii decesului său la vârsta de 94 de ani. Povestea clubului Fulham nu poate fi spusă fără un capitol despre impactul pozitiv al lui Al Fayed în calitate de preşedinte. Moştenirea sa va fi amintită pentru promovarea noastră în Premier League, o finală de Europa League şi momentele de magie ale jucătorilor şi ale echipelor deopotrivă”.

Născut la Alexandria în 1929, Mohamed Al Fayed a fondat o companie de transport maritim înainte de a se muta la Londra. În scurt timp, a devenit prietenul familiei regale şi al înaltei societăţi şi a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 şi Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Al Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU