3dots.ro

Veneția. Inginer moldovean condamnat pentru construirea unui tanc

Veneția. Inginer moldovean condamnat pentru construirea unui tanc

Alexandru Budu, un inginer din Republica Moldov stabilit în Cremona, a fost condamnat de autoritățile italiene pentru fabricare de armament, după ce a fost prins construind un tanc, alături de membrii unei grupări secesioniste care dorea reapariția statului Republica Veneția, relatează  Il Fatto Quotidiano.

Autoritățile au intervenit în momentul în care bărbații erau implicați în fabricarea a două tunuri pentru a le monta pe un buldozer cu șenile.

Secesioniștii nu au putut fi acuzați de terorism pentru că buldozerul acoperit cu o armură nu avea caracteristicile unei arme de război.

Tancul improvizat a putut fi însă considerat armă comună, suficient pentru ca cei șapte bărbați să fie condamnați pentru fabricarea de armament.

Media italienă scrie că persoanele reținute făceau dintr-o grupare secesionistă care militează pentru reapariția Republicii Venețiane.

Republica Venețiană a fost un oraș-stat în nord-estul Italiei, ”Serenissima Repubblica di Venezia”, formațiunea statală existând timp de un mileniu, din secolul al VII-lea până la 1797.

În pofida denumirii, republica a fost o putere expansionistă în Marea Mediterană, unul dintre conducătorii săi, dogele Enrico Dandolo, fiind cunoscut pentru rolul său în cea de-a Patra Cruciadă în care forțele cruciate au cucerit și jefuit Constantinopolul în 1204.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs