Motivul pentru care un mire n-a putut participa la propria nuntă, iar soția lui a petrecut singură

05 Oct 2022

Din cauza unui curs nefericit de evenimente, o mireasă a fost nevoită să petreacă de una singură ziua nunții, mirele fiind blocat la mii de kilometri distanță de ea...

Motivul pentru care un mire n-a putut participa la propria nuntă, iar soția lui a petrecut singură

În 2019, contrar așteptărilor pe care le avem noi, românii, și o asistentă medicală din Anglia a renunțat la locul său de muncă dintr-un spital local și a plecat să lucreze în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, unde era mult mai bine plătită.

Hazel Taylor, din Gillingham, Anglia, spune că perioada în care a ales să facă această schimbare în viața sa nu a fost dintre cele mai bune, pentru că a urmat pandemia, dar că i s-a întâmplat și un lucru minunat: și-a cunoscut viitorul soț, pe Kareem Kowaitly.

Anul trecut, când au ajuns împreună într-o vacanță în Norfolk, Kareem a cerut-o de soție și au decis împreună să se mute în Marea Britanie.

Pentru că în Emiratele Arabe Unite nu puteau să locuiască împreună, pentru că nu erau căsătoriți, au decis să-și grăbească planurile de nuntă.

Hazel nu este religie islamică, deci căsătoria sa cu Kareem nu putea fi oficiată în Emiratele Arabe Unite. Ulterior a aflat că nu se putea căsători cu el nici în Marea Britanie, pentru că nu mai era oficial rezidentă aici.

În aceste împrejurări au decis să se căsătorească în Georgia.

”Am plănuit să ne căsătorim și să facem actele în Georgia și apoi să organizăm o petrecere de nuntă în Marea Britanie. Când a început războiul în Ucraina, am accelerat planurile și ne-am căsătorit mai devreme”, a declarat englezoaica pentru Kent Online.

Astfel, cei doi s-au căsătorit în luna aprilie a acestui an și și-au programat nunta în septembrie.

Kareem a depus cererea de viză în calitate de soț al unei cetățene britanice, după care au început pregătirile pentru o nuntă de vis la un castel istoric.

”Nunta urma să fie pe 3 septembrie. Când am aplicat pentru viză, timpul de așteptare era de 12 săptămâni.

Planul nostru era ca, în situația în care cererea era respinsă, să mai aibă timp să obțină o viză de turist doar pentru nuntă, dar nu am mai primit niciun răspuns”, povestește Hazel.

Când a venit data nunții, Hazel a decis ca aceasta să aibă loc, chiar și fără ca mirele să fie prezent.

”Tatăl meu a venit din Australia, iar alte persoane au venit din Europa, așa că am avut o petrecere. Am transformat tortul de nuntă în prăjituri, iar buchetul de mireasă, într-o arcadă de flori. Și am băut multă tequila. Am încercat să nu plâng și cred că am plâns doar de două ori”, a spus Hazel.

Hazel spune că a contactat autoritățile britanice ca să afle de ce nu au transmis niciun fel de răspuns după atâta vreme.

Într-un final, a primit precizări de la biroul unui parlamentar local în care i se oferă explicația:

”Motivul pentru întârziere este că, la mijlocul primăverii, ne-am confruntat cu două crize care au avut impact asupra activității ministerului de Interne în același timp, acestea fiind o creștere fără precedent a cererilor de pașapoarte după două veri în care călătoriile internaționale au fost dificile și situația din Ucraina”.

Dar Hazel spune că, în cazul soțului ei, întârzierea este inacceptabilă, mai ales că el este angajatul unei multinaționale britanice.

În prezent, Hazel este în Marea Britanie, iar soțul ei, încă în Abu Dhabi. Speră ca situația să se rezolve cât mai curând.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Interne a declarat pentru sursa citată: ”Toate cererile de viză sunt analizate cu atenție și ne străduim să le soluționăm cât mai repede posibil”.


CLICK - Follow us on Google News