Motivul ridicol al masacrului din Muntenegru. 11 persoane, între care și doi copii, împușcate mortal de un bărbat

Un muntenegrean în vârstă de 34 din orașul Cetinje a ucis 11 persoane, inclusiv doi copii, și a rănit grav alți șase într-un atac produs în după-amiază zilei de vineri, 12 august.

Potrivit EFE, motivul care a dus la acest carnagiu a fost o dispută legată de chirie

Poliţia a confirmat că atacatorul, Vuk Borilovic, a tras mai întâi asupra unei familii care locuia cu chirie într-o casă pe care el o deţinea în cartierul Medovina din oraşul Cetinje (sud-estul ţării).

Folosind o puşcă de vânătoare, el a ucis mai întâi doi copii, de opt şi unsprezece ani, şi a rănit-o pe mama lor, care a murit ulterior la spital, a detaliat directorul poliţiei muntenegrene, Zoran Brdjanin.

După ce şi-a ucis chiriaşii, Borilovic s-a dus la casa vecinilor săi şi a împuşcat mortal doi bătrâni şi pe fiul acestora, rănind o altă persoană.

Ulterior, el a ieşit în stradă şi a ucis cinci persoane şi a rănit alte cinci.

Potrivit unor martori oculari, atacatorul a tras mai mult de o sută de gloanţe în decurs de o oră.

Un poliţist a fost grav rănit în timp ce agenţii încercau să îl oprească, iar angajaţii serviciilor medicale de urgenţă nu puteau să se apropie de răniţi.

În cele din urmă, ucigaşul, care nu avea antecedente penale, a fost împuşcat mortal de un cetăţean, se pare că un alt vecin, şi nu de poliţie, după cum a confirmat procurorul muntenegrean Andrijana Nastic.

Prim-ministrul Dritan Abazovic a calificat crimele drept o tragedie fără precedent şi a declarat că întreaga ţară este în stare de şoc.

Guvernul a proclamat trei zile de doliu, începând de sâmbătă, pentru tragedia care a avut loc în această mică ţară cu doar 600.000 de locuitori.