Doi turci musulmani, eroi la Viena, după ce au salvat viaţa unei bătrâne şi a unui poliţist

03 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

Oamenii, atunci când sunt oameni, sunt mai presus de religii, de politică, de clase sociale...

Doi turci musulmani, eroi la Viena, după ce au salvat viaţa unei bătrâne şi a unui poliţist

Doi tineri turci au sărit în ajutorul unei bătrâne şi a unui poliţist rănit în timpul  atacul din centrul Vienei. Ei au mărturisit că sunt musulmani, dar resping orice formă de teroare.

Bărbații se numesc Mikail Özen, de 25 de ani și Recep Tayyip Gültekin, de 21 de ani, iar gesturile lor au provocat un val de aprecieri pe rețelele sociale.

"Suntem alături de Austria, de Viena. Respectăm Austria”, a scris unul dintre ei pe reţele sociale unde a publicat un clip.

Unul dintre tineri i-a sărit imediat în ajutor unui polițist rănit, însă, cel mai impresionant moment ar fi fost cel în celălalt s-a făcut scut în fața unei bătrâne surprinse pe stradă, până când a adăpostit-o într-o clădire

"Bineînţeles că a existat frică. Mi-a fost teamă, dar ideea de a salva vieţi m-a făcut să fiu plin de adrenalină. Frica te face să faci lucruri pe care altfel nu le-ai putea face", a spus celălalt, potrivit Der Standart.

Osama Joda a povestit că l-a observat pe atacator înainte să deschidă focul.

”S-a ascuns într-un garaj şi a tras asupra trecătorilor din ușă”, a spus el precizând că se afla la muncă la un fast-food şi s-a ferit de gloanţe înăuntru.

A ieşit însă pentru a pune la adăpost un poliţist rănit alături de care a stat până la sosirea ambulanţei încercând să-i oprească sângerarea.


CLICK - Follow us on Google News