3dots.ro

O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării după ce s-a lovit de un dispozitiv necunoscut

O navă ucraineană a explodat la Gurile Dunării după ce s-a lovit de un dispozitiv necunoscut

O navă hidrografică ucraineană a fost avariată, la Gurile Dunării, de o explozie a unui dispozitiv necunoscut din apă.

”Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona  Canalului Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire”, se arată într-un comunicat al Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de agenţia de presă Unian.

Echipajul a luat o serie de măsuri pentru a salva nava de la scufundare.

”În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti”, se mai spune în comunicat.

Potrivit portalului Dumskaia din Odesa, în incident a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Retragerea forţelor ruse din Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie a deschis Ucrainei calea spre porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, toate situate în regiunea Odesa, notează Unian.

Ucraina a obţinut astfel posibilitatea de a-şi transporta cerealele nu doar prin canalul românesc Sulina, pe cale ferată sau cu mijloace auto, dar şi prin canalul Bâstroe care face legătura dintre Dunăre şi Marea Neagră.

Ucraina a plasat mine în zona coastei sale la Marea Neagră, în special în perimetrul porturilor sale, pentru a descuraja navele ruse să se apropie de ţărm şi a împiedica astfel orice fel de desant de trupe ruseşti, în special la Odesa.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs