Studiu. Aproape un sfert din populația din New Delhi a fost infectată cu coronavirus

23 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

În New Delhi, capitala Indiei, aproape un locuitor din patru a fost infectat cu virusul SARS - CoV - 2, adică în jur de 4 milioane de oameni au fost sau încă sunt purtători ai virusului, potrivit unui studiu, citat de CNN.

Studiu. Aproape un sfert din populația din New Delhi a fost infectată cu coronavirus

New Delhi este cea mai afectată zonă din India, în timp ce la nivel mondial, subcontinentul este pe locul 3 la numărul de cazuri confirmate, după Statele Unite și Brazilia.

Diferența între cazurile confirmate - 120.000 - și numărul sugerat de studiul realizat de Centrul indian pentru Controlul Bolilor - 4 milioane - este uriașă.

Coronavirusul se răspândește rapid în țară, cu 37.724 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul la peste 1,19 milioane de cazuri. New Delhi a raportat, marți, 1.349 de cazuri noi. Cel puțin 3.690 de oameni au murit din cauza coronavirusului, în oraș.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății din India a declarat că studiul a indicat că un număr mare de persoane infectate au rămas asimptomatice.

"La aproape șase luni de la debutul epidemiei, doar 23,48% dintre oameni sunt afectați în Delhi", a comunicat Ministerul. "Acest lucru poate fi atribuit eforturilor proactive făcute de guvern pentru a preveni răspândirea infecției", a adăugat acesta, citând măsuri de izolare, precum izolarea promptă a bolnavilor și monitorizarea contacților acestora.


CLICK - Follow us on Google News