3dots.ro

New York. Mii de oameni s-au luat la bătaie pentru cadouri oferite de un influencer. ”Erau oameni cu lopeți, topoare și alte unelte în mâini” – video

New York. Mii de oameni s-au luat la bătaie pentru cadouri oferite de un influencer. ”Erau oameni cu lopeți, topoare și alte unelte în mâini” – video

Tastatura a suportat în nenumărate ocazii activitatea ”elitei” rețelelor de socializare atunci când românii se îmbulzeau la diferite promoții, strâmbând din nas și sancționând lipsa unui anumit grad de civilizație și comportamentul de turmă. Dar, iată că și americanii sunt în stare să se calce în picioare pentru chilipiruri, chiar cu mai mult ”succes”…

Influencerul Kai Cenat se confruntă cu acuzații de instigare la revoltă și adunare ilegală după ce a inițiat o acțiune în care urma să ofere gratis mai multe produse, la care s-au adunat mii de persoane în Union Square din New York. Zeci de persoane au fost arestate, iar mai mulți polițiști s-au ales cu răni, relatează CNN.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, se bucură de un succes uriaș pe rețelele de socializare, având peste 4 milioane de urmăritori pe YouTube, peste 5 milioane pe Instagram și 6,5 milioane pe Twitch.

Miercuri, influencerul a anunțat pe Twitch că vineri, la ora 16.00, are loc un ”giveaway” cu o mulțime de premii spectaculoase în parcul Union Square.

Kai Cenat spunea că urma să ofere gratuit computere, console Play Station 5, microfoane, tastaturi, camere web, scaune de gaming, căști și carduri cadou.

Pentru a intra în posesia premiilor, participanții trebuiau să răspundă corect la ”întrebări aleatorii” referitoare la YouTube și streaming:”Dacă răspunzi corect, bum, primești un PS5, pur și simplu. Simt că New York-ul chiar merită”, a comunicat influencerul urmăritorilor său.

Șeful poliției din New York, Jeffrey Maddrey, a transmis în una din cele două conferințe de presă de vineri că lumea a început să se strângă în parc în jurul orei 15.00.

”În scurt timp, parcul și străzile din jur au fost invadate de oameni, împiedicând traficul auto și pietonal. În câteva minute s-au strâns câteva mii de copii”, a declarat Maddrey.

Confruntându-se cu o aglomerație de nedescris, poliția din New York a fost nevoită să aplice un răspuns de ”Nivel 4” – cel mai înalt nivel de intervenție în caz de dezastre. Apoi a revenit la un nivel inferior, 2, pentru a gestiona eliberarea zonei.

Conform șefului poliției din New York, pe măsură ce oamenii se adunau, ”o serie de indivizi din parc au început să comită acte de violență față de poliție și public”. În plus, Maddrey a mai adăugat că unele persoane ar fi folosit obiecte contondente, colectate de pe un șantier din vecinătate.

”Erau oameni care se plimbau cu lopeți, topoare și alte unelte. Indivizii aprindeau, de asemenea, artificii, le aruncau spre poliție, și chiar unii spre alții”, a ținut să mai precizeze Maddrey.

Influencerul a fost escortat de poliție din ”motive de siguranță”, a mai spus Maddrey. Cenat nu a anunțat poliția în privința adunării și nici nu a obținut o autorizație.

Mai mulți polițiști s-au ales cu răni, iar „destul de multe” persoane au fost arestate în vreme ce oamenii legii încercau să disperseze mulțimea. Mai mult decât atât, nici Maddrey nu a scăpat de furia oamenilor: ”Am fost în mijlocul mulțimii, am fost lovit cu mai multe obiecte”.

Doar câțiva părinți au venit în parc pentru a-și căuta copiii, însă Maddrey a mărturisit că și-ar fi dorit să fi venit mai mulți pentru a ajuta la împrăștierea oamenilor.

”Nu suntem împotriva tinerilor care se distrează, nu suntem împotriva tinerilor care se adună”, a declarat Maddrey. „Dar nu se poate ajunge la așa ceva. Mulți oameni au fost răniți astăzi”, a mai spus șeful poliției new-yorkeze.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs