O actriță a oprit spectacolul de pe Broadway, după trei minute, din cauza aerului poluat din New York: ”Nu pot să respir”

O actriță a oprit spectacolul de pe Broadway, după trei minute, din cauza aerului poluat din New York: ”Nu pot să respir”

Actrița britanică Jodie Comer a oprit spectacolul de pe Broadway în care joacă din cauza dificultăților de respirație din cauza aerul din New York, afectat de fumul degajat de incendiile de vegetație din Canada, relatează The Guardian.

Jodie Corner a fost recompensată cu un premiu Oliver pentru rolul pe care îl joacă pe Brodway, în drama ”Prima Facie”, un monolog de 100 de minute.

După ce a întârziat zece minute începerea spectacolului, după alte trei minute, Corner a fost ajutată să iasă de pe scenă, anunțând că nu poate continua din cauza aerului poluat.

”Nu pot să respir în acest aer!”, a spus actrița, înainte de a fi ajutată să iasă de pe scenă.

Un purtător de cuvânt a confirmat că Jodie Comer ”a avut dificultăți de respirație din cauza calității proaste a aerului din New York”.

Alte două spectacole au fost anulate cu câteva ore înainte de ridicarea cortinei, miercuri seara, din cauza dificultăților cauzate de aerul poluat.

”Calitatea aerului din New York face imposibil ca artiștii noștri să performeze în această seară“, a explicat a Shane Marshall Brown, purtătorul de cuvânt musicalului Hamilton.

În Canada, din provinciile vestice până în Nova Scotia și Quebec, în est, sunt active peste 400 de incendii de vegetație, sute de pompieri intervenind pentru a le stinge.

Începând de miercuri, New York a avut cel mai poluat aer din lume, potrivit Iqair.

Statele americane din est, inclusiv New York, Massachusetts și Connecticut, au emis alerte privind calitatea aerului, oficialii recomandând ca oamenii să limiteze activitatea în aer liber.

”Recomandăm tuturor newyorkezilor să limiteze activitatea în aer liber, în cea mai mare măsură posibilă.

Cei cu probleme respiratorii preexistente, cum ar fi probleme cardiace sau respiratorii, precum și copiii și adulții în vârstă, pot fi deosebit de sensibili și ar trebui să stea în casă în acest moment”, a anunțat Eric Adams, primarul New York-ului.

Școlile și-au anulat toate evenimentele în aer liber, iar rezidenții au fost încurajați să poarte măști de protecție.

Aproape întregul stat New Jersey a fost sub alertă de calitate proastă a aerului, în timp ce ceață și fum au fost raportate în regiunea Marilor Lacuri, de la Cleveland, Ohio, până la Buffalo, New York.

Alertele privind calitatea aerului sunt declanșate de o serie de factori, inclusiv detectarea poluării cu particule fine, cunoscută sub numele de PM 2,5, care poate irita plămânii.