Politicianul englez care s-ar fi simțit inconfortabil cu un vecin român, o elogiază pe Emma Răducanu

Nigel Farage, politicianul care a fost total împotriva deschiderii granițelor britanice pentru muncitorii din estul Europei, pe când Regatul Unit făcea parte din UE, a lăudat-o pe Emma Răducanu, câştigătoarea US Open, care are însă origini române şi chineze. 

Nigel Farage a descoperit-o pe Emma Răducanu şi a șters total din memorie momentele în care îi înfiera pe români, alături de alți emigranți.

În cel mai pur stil politicianist, Farage a dat-o la întors şi a postat un mesaj elogios pe Twitter la adresa Emmei.

Gestul său nu a rămas neobservat și a fost taxat David Knoffler, membru al formației Dire Straits, al cărei lider era Mark, fratele său.

”Vi-l mai amintiţi pe Nigel Farage, politicianul britanic care acum vreo şapte – opt ani a avut numeroase declaraţii rasiste la adresa românilor, pe care îi acuza că vor să invadeze Marea Britanie? 

Ei bine, politicianul a postat azi dimineaţă pe pagina sa de Twitter un mesaj elogios la adresa Emmei Răducanu, ceva cam în genul mesajelor politicienilor români care nu ştiu din ce motiv simt nevoia să iasă în faţă cu performanţa acestei tinere extraordinare.

În replică, muzicianul David Knopfler, cofondator împreună cu fratele său Mark al formaţiei Dire Straits, a postat acum două ore pe Facebook următoarele:

"Să nu uităm discursul rasist din 2014 al lui Farage despre români, când spunea că toţi ar trebui să ne simţim inconfortabil dacă un român s-ar muta lângă noi. Dacă s-ar fi aplicat recomandările sale, familia Răducanu nu ar fi avut niciodată voie să vină şi să se stabilească aici, aşa cum a făcut acum 16 ani. Cât tupeu!".

Jos cu clopu', domnule Knopfler, la fel ar trebui să li se închidă gura şi aleşilor noştri. Postez mai jos o imagine cu tatăl Emmei, românul cu care, probabil, fiecare politician român şi-ar dori acum să aibă o fotografie împreună”, a scris Georgeta Gheorghe, cea care a remarcat replica muzicianului britanic.